Boligforeningen Enggaard har uden kommunegaranti sat gang i renoveringen af en afdeling i Nibe i Aalborg Kommune.

I Aarhus er Brabrand Boligforening sat under skærpet tilsyn for at gå i gang med renoveringen af en boligblok i Toveshøj uden kommunens godkendelse. En lignende sag er opstået i Aalborg Kommune.

På baggrund af en tilstandsrapport udført af Ingeniørfirmaet DGE, besluttede Boligforeningen Enggaard i august 2017 at sætte gang i en renovering af blandt andet tage, facadefuger, trapper og svalegange. Renoveringen er gennemført, men boligforeningen fik ikke stillet en kommunegaranti inden. Den skulle derfor godkendes på byrådsmødet i Aalborg den 8. april 2019.

- Boligforeningen Enggaarden har startet en renovering på Gl. Stadionvej 4-6 til 7,2 millioner kr., men ikke orienteret og spurgt By- og Landskabsforvaltningen, om det var ok at igangsætte renoveringen, sagde by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S) på byrådsmødet.

NB! Jylland: Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 4. september 2019.

Efter brug af trækningsret og henlæggelser tilbagestår et beløb på 5,1 millioner kr., som boligforeningen vil finansiere ved et 30-årigt realkreditlån. Byrådet godkendte at stille 100 procent kommunegaranti på lånet, men det er blevet indskærpet over for ledelsen af boligforeningen, at renoveringer i denne størrelsesorden skal godkendes af forvaltningen, oplyste Hans Henrik Henriksen.

Garantistillelsen vurderes som ekstraordinær, da boligselskabet af kreditforeningen er blevet stillet i udsigt, at det var muligt at optage lånet og blandt andet modtog et lånetilbud inklusive omlægning af foranstående lån. Boligforeningen fandt ikke låneomlægning ønskværdig og vurderede samtidig, at belåningen var under 80 procent af værdiansættelsen i hele afdeling 1 og i afdelingens ejendomme på Gl. Stadionvej.

Imidlertid anvendes nu 60 procent af værdiansættelsen som grænse. Boligforeningen Enggaarden har fået en lignende garantistillelse i foråret 2015. Dengang blev det understreget, at boligforeningen skulle finde en permanent løsning, hvormed fremtidige arbejder ikke ville kræve kommunegaranti. 

Boligforeningen Enggaarden består af omkring 400 lejemål. Derudover planlægger boligforeningen 2 nye afdelinger på Koldsmindevej og Lundevej som en del af boligprogrammet 2017.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND