Over de kommende 12 år forventes Aarhus at vokse med 45.000 borgere, så kommunen rummer 400.000 indbyggere.

I år er vi mere end 355.000 aarhusianere, og om 12 år forventer vi at runde 400.000. Antallet af virksomheder er steget med 15 pct. på 5 år. Tallene tegner et tydeligt billede af en kommune i vækst.

- Vi skal ikke bare bygge et større Aarhus. Vi skal bygge et bedre Aarhus. Det gør vi ved at værne om det Aarhus, vi alle holder af. Og så gør vi det selvfølgelig ved at tage aarhusianerne og de erhvervsdrivende med på råd, udtaler rådmanden for Teknik og Miljø, Steen Stavnsbo (K).

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 11. januar 2023.

Byrådet indleder arbejdet med den nye planstrategi med en temadrøftelse den 18. august 2022.

- Arbejdet med planstrategien er en rigtig god anledning til at få en diskussion om, hvordan Aarhus skal udvikle sig, og hvor byrådet sætter rammen for borgerinddragelse. Vi har derfor planlagt en proces, hvor ikke blot byråd, men også fællesråd og alle lokalområder inddrages tidlig og dermed har gode muligheder for at være med til at påvirke og forme, hvor Aarhus Kommune skal bevæge sig hen de kommende år, siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester, Aarhus Kommune.

Jylland: Nye ændringer i Bygningsreglementet. Kurset afholdes den 13. september 2022.

Planstrategien er byrådets strategi for kommunens fysiske udvikling i de kommende år. Samtidig tager planstrategien stilling til, hvordan kommuneplanen efterfølgende skal revideres.

Byrådet indleder arbejdet med Planstrategi 2023 med en temadrøftelse. Senere i august og i løbet af efteråret inddrages fællesrådene, inden der i efteråret vil være åbne debatsaloner, hvor alle er velkomne. Planstrategi 2023 forventes at komme i offentlig høring i foråret 2023.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.