Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune skal de næste 5 år bygge nyt og bygge om for 206 millioner kr. hvoraf der en kommunal andel på cirka 55 millionerkr. Pengene går blandt andet til etablering af 3 nye plejehjem i Beder, Tilst og Risskov. Det foreslår magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg i en ny boligplan som sendes i høring.

Der er 2.354 plejeboliger i Aarhus, når de 100 nye plejeboliger i Generationernes Hus på Aarhus Ø står færdige i 2020. Behovet forventes at stige til 2.734 i år 2027. Aarhus Kommune sender derfor en boligplan i høring og vil bygge 3 nye plejehjem.

- Boligplanen viser rettidig omhu, for vi ser på kort sigt, at vi allerede har venteliste, som ellers vil være stigende, da vi bliver flere og flere ældre. Vi skal både bygge nyt og bygge om, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

- Plejehjem i dag er ikke som for 10-20 år siden, og derfor er det nødvendigt også med en opdatering af nogle plejehjem. Boligplanen vil fortsætte det arbejde jeg begyndte på som rådmand, hvor vi ændrer institutioner til hjem, hvor du kan føle dig hjemme. Det sker både i byggeriet men også i indretningen, maden og den omsorg og tone, som er på plejehjemmet, siger Jette Skive.

NB! Jylland: Byggeri af boliger til dem over 60 år. Konferencen afholdes d. 23. november 2017.

Borgere vil oftest gerne kunne finde et plejehjem tæt på, hvor de selv har boet. Det forsøger Sundhed og Omsorg at tage højde for med placeringen af nye plejehjem, som er fordelt i de by- og landområder, hvor prognoserne viser den største befolkningsudvikling.

Samtidig arbejder Sundhed og Omsorg for at skabe bro mellem generationer, hvor det er muligt. Det sker for eksempel i Generationernes Hus på Aarhus Ø, hvor der vil opstå et nyt mix mellem generationer.

De næste 5 år er målet at skabe 130 ekstra plejehjemboliger. Over de næste 10 år forventes behovet at stige til i alt 380 nye pladser. Finansieringen til de første 5 år er på plads, mens der skal findes kommunal finansiering til de følgende 5 år for knap 100 millioner kr. yderligere. Boligplanen kommer i høring nu og frem til 24. juli 2017. Byrådet forventes at få Boligplanen til 1. behandling i august måned.
 
Finansieringen af boligplan for 2018-2022 er på plads. Det drejer sig om i alt 206 millioner kr. hvoraf den kommunale andel er på 55 millioner kr. For perioden 2023-2026 vil det koste 450 millioner kr. at bygge som planlagt. Heraf udgør den kommunale andel, som ikke er finansieret, knap 100 millioner kr.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning