Aarhus er fortsat en meget populær studieby. En undersøgelse viser, at 9 af 10 studerende anbefaler gerne Aarhus og 7 ud af 10 gymnasieelever i undersøgelsen foretrækker Aarhus som deres kommende studieby. Der er derfor behov for masser af studieboliger.

En ny omdømmemåling viser stor tilfredshed med Aarhus som studieby. 9 af 10 studerende anbefaler gerne Aarhus, og 7 ud af 10 gymnasieelever i undersøgelsen foretrækker Aarhus som deres kommende studieby. Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over den positive måling, men understreger, at det kræver en særlig indsats at bevare byens position.

- 16 procent af aarhusianerne er studerende, og de er et vigtigt element i at skabe den dynamik og energi, som Aarhus er kendt for. Hvis Aarhus skal bevare sin stærke position, skal vi imidlertid hele tiden arbejde på at udvikle byen. Derfor bygger vi i de her år 3.000 nye studieboliger, vi udvikler hele tiden Studenterhus Aarhus - som har over 200 arrangementer målrettet byens studerende - og vi gør en særlig indsats for at give både danske og internationale studerende en varm og positiv velkomst, siger borgmesteren.

NB! AARHUS HAVN: Byudvikling for 2 milliarder. Konferencen afholdes d. 23. november 2016.

Besvarelser fra potentielle studerende er indsamlet i de større byer i Jylland. 9 ud af 10 har hørt godt om Aarhus, og 7 ud af 10 foretrækker Aarhus som deres kommende studieby. Unge, der overvejer at flytte til Aarhus, lægger især vægt på, at Aarhus er en storby med en tilpas størrelse, mangfoldighed og mulighed for at realisere sig selv. Samtdig har mange familie og venner i Aarhus, hvilket også spiller en stor rolle, når valget af uddannelsesby skal træffes.

Aarhus er Danmarks yngste storby. Byens mange videregående uddannelser har tilsammen 52.000 studerende, og hvert år kommer der flere til.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030