Onsdag den 11. juni 2014 godkendte Aarhus Byråd endeligt planerne om at opføre 12.000 kvm boliger, 4.000 kvm butikker og restauranter, samt 32.500 kvm erhvervsejendomme på på Spanien 20 for enden af Jægergårdsgade, hvor DSB's komponentværksted tidligere lå.

Med den endelige godkendelse fra byrådet i Aarhus kan NCC Property Development, som sammen med Bricks står bag det store projekt centralt i Aarhus komme videre med byggeplanerne for området. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

- Vi har ventet på og glædet os til, at byrådet vedtager lokalplanen for området. Sidst på efteråret starter vi med at grave ud til parkeringskælder. Vi ved ikke præcis, hvornår byggeriet af første etape starter. Men det bliver 15.000-20.000 kvadratmeter boliger, siger Ole faurby, der er direktør for NCC Property Development til Aarhus Stiftstidende.

C. F. Møller har tegnet bebyggelsen, der både vil indeholde kontorer, butikker, restauranter og boliger, som tænkes placeret langs grundens afgrænsning mod omgivelserne, så der skabes en central plads. Projektet består af 8 punkthuse, som er mere eller mindre sammenbyggede i en karrélignende struktur mod Spanien og Værkmestergade.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Campusbyggeri for 6 milliarder i Aarhus og Aalborg. Konferencen afholdes d. 3. september 2014

I den sydlige ende, der grænser op til boligområdet langs Jægergårdsgade vil bygningerne med 5-7 etager være lavest, mens etageantallet stiger gradvist i nordlig retning frem til de to nordligste punkthuse på henholdsvis 14 og 19 etager. Den høje og tætte bebyggelse vil give området en bebyggelsesprocent på 357.

Arkitektonisk er det planen at udføre bygningerne med facader i naturmateriale som gul tegl, så de komplementerer flere af de eksisterende bygninger i området, herunder Banegården og de bygninger fra Centralværkstederne, der bevares. Ideen bag arkitekturen er i øvrigt, at bygningerne skal trække klare materialereferencer til Frede­riksbjerg med henblik på at forankre Frederiks Plads som en naturlig, integreret bydel. Ind imod Frederiks Plads vil facaderne i erhvervsbygningerne trappe op og danne terrasser i forskellige niveauer. Her tænkes facaderne primært udført i glas og aluminium.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS