Områdefornyelse Nords informationscenter, ByLAB, skabte mange gode ideer i den første halvdel af året til det videre arbejde for politikere og forvaltningen i Aabenraa Kommune. Derfor åbner det igen til efteråret 2018.

Aabenraa Kommune har gjort sine første erfaringer med inddragelse af borgere gennem ByLAB, Områdefornyelse Nords informationscenter, hvor kommunen har været til stede og været klar til at indgå dialog med borgerne.

For at det ikke bare skal være ord og tegninger har forvaltningen sammen med arbejdsgruppen bestående af både fagfolk og lokale aktører, som forsøg fået opstillet eksempler på byrumsmøbler, foliering af vinduer samt beplantning i gågaden.

Erfaringerne har vist, at både forsøgsprojektet med blandt andet byrumsmøbler og ByLAB har givet Aabenraa Kommune nye og interessante input, lyder det fra Philip Tietje, formand for Vækstudvalget for Land og By.

- Det har fungeret rigtigt godt, at byens borgere har kunnet gå ned i gågaden og rent faktisk se, hvad det er, vi gerne vil med Områdefornyelse Nord. Vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger, siger Philip Tietje.

Et af forslagene kommer fra en lokal 17-årig folkeskoleelev, der efter at have gået en tur i området og set omdannelsen af Rema-bygningen er gået ind i ByLAB for at få mere information. Efterfølgende har han fået en idé til en fremtidig anvendelse af Rema-bygningen og har tegnet samt beskrevet det i et forslag, som han har sendt ind til forvaltningen.

NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

- Det er jo fantastisk, at vi med forsøgsprojektet, og det at vi er til stede i gågaden, har fået fat i nogle af de grupper, vi ellers har svært ved at få i tale, når vi sender planer i høring, siger Philip Tietje, der er meget imponeret over det materiale den unge aabenraaer har indsendt.

ByLAB har givet mange input
ByLAB åbnede i forbindelse med Kultur- og Gourmetfestivallen og havde åbent alle tre dage samt alle tirsdage i juni. I ByLAB er der blandt andet plancher, der informerer om både baggrunden for projektet og visionerne for områdets fremtidige anvendelse.

ByLAB har været bemandet med medarbejdere fra forvaltningen, der tager imod de besøgende og svarer på spørgsmål om projektet. Forvaltningen vurderer, at de ved at være fysisk tilstede i gågaden er kommet i dialog med mange borgere, der ellers ikke ville have givet deres mening til kende i forbindelse med en høring.

- Vi er blevet helt overvældet af den positive stemning, der er omkring projektet. Vi har arbejdet på konceptet for omdannelsen i over et halvt år, så det er rigtig dejligt og bekræftende, at borgerne har taget så godt imod vores forslag til omdannelsen, siger Bo Riis Duun, afdelingschef Kultur, Plan & Fritid.

I forbindelse med høringen af gademanualen er der kommet ni høringssvar. Flere af høringssvarene omhandler forslag til, hvad der skal være på den grund, hvor det gamle Hotel Danmark lå og Rema-bygningen, som Aabenraa Kommune også har opkøbt, ligger.

ByLAB åbner igen den 4. september 2018. Herefter er der åbent alle tirsdage i september og oktober i tidsrummet klokken 10-17.30.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri