I 2015 udsendte Aalborg Kommune et spørgeskema til 2.173 borgere og virksomheder, der alle har haft en regulær byggesag i 2015. Undersøgelsen viser, at der er stor tilfredshed med sagsbehandlingen.

I alt 929 deltog i tilfredshedsundersøgelsen, som viser, at 85 procent af de adspurgte er meget tilfredse eller tilfredse med sagsbehandlingen, og 73 procent er meget tilfredse eller tilfredse med sagsbehandlingstiden.

- Jeg synes, at vi med en svarprocent på 43 procent kan sige, at undersøgelsen giver et godt og dækkende billede af kvaliteten på vores byggesagsbehandling. Vi stræber hele tiden mod at blive endnu bedre, og vi bruger de løbende tilfredshedsundersøgelser som vigtige input til at skabe forbedringer i vores byggesagsbehandling, udtaler vicedirektør i By- og Landskabsforvaltningen Frede Aagren.

NB! Aalborg: Planloven - regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 1. december 2016.

AKV Langholt, som blandt andet producerer kartoffelmel, er blandt de virksomheder, som netop har afsluttet en byggesag. Virksomheden har fået en landzonetilladelse til udvidelse af produktionen samt etablering af et inddampningsanlæg, som skal stå klar i september 2016.

- Der er tale om et investeringsprojekt til knap 100 millioner kr. og vores dialog med Aalborg Kommune startede allerede tilbage i 2014, siger administrerende direktør for AKV Langholt, Niels Eriksen.

Et projekt af en sådan karakter har betydet mange sideløbende processer, og det er ifølge Niels Eriksen her, man skal holde tungen lige i munden.

- Vi har holdt flere møder med Aalborg Kommune, hvor vi har siddet overfor hinanden. Disse møder har haft stor betydning både for den tidsmæssige planlægning og for samarbejdet generelt. Vi har haft en rigtig god dialog, og jeg synes faktisk, at Aalborg Kommune på alle måder har været servicemindede, siger Niels Eriksen.

NB! Aalborg: Bygningsreglement BR15 - de nye krav. Seminaret afholdes d. 13. oktober 2016.

- Aalborg Kommune har et godt rygte angående byggesager, og det kan jeg nu bekræfte. Vores projekt omfatter en produktionsudvidelse på protein, der blandt andet bruges i foder til smågrise. Herudover får vi et nyt inddampningsanlæg, der kan koncentrere de overskydende næringssalte fra kartoflerne ned til en tiendedel. Det er altså et projekt, der vil betyde meget for vores fremtidige indtjening, når vi er færdige, fortsætter han.

Som et nyt tiltag for at forbedre byggesagsbehandlingen udsender Aalborg Kommune nu månedligt et spørgeskema til alle, der har fået behandlet en byggesag.

Samtidig har Aalborg Kommune sammen med erhvervsorganisationerne DI Aalborg, Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Byggesocietet Aalborg og Aalborg Håndværkerforening for første gang indgået en rammeaftale for 2016-2017. Aftalen skal skal sikre god og effektiv sagsbehandling inden for planer, byggeri, miljø og brand/beredskab.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning