Skæring Strand omfatter i alt 1.034 parceller, hvoraf 43 procent i forvejen har permanent helårs status. Nu har 75 procent af beboerne stemt ja til, at område omdannes fra fritidsområde til byzone.

Med den nye planlov har landets kommuner fået mulighed for at ansøge staten om at ændre sommerhusområder til byzoner. I Skæring Strand, som blev etableret i 1930'erne, har der i flere år været ønsker om, at området skal omdannes til by, så sommerhusejerne kan bo i deres huse hele året. En overførsel kræver dog aktiv tilslutning fra 75 procent af grundejerne, og den er nu kommet. Ifølge DR Østjylland har 75,7 procent af de 1.043 grundejere i området stemt ja.

- Mange familier bor lokalt i dag og benytter den lokale skole i Skæring. Vi har lyttet til borgerne, og det har været et stærkt ønske gennem 15 år, og nu er det endelig lykkes, siger byrådsmedlem i Aarhus Gert Bjerregaard fra Venstre ifølge DR.

NB! Jylland: Senior- og ældreboliger - udvikling og byggeri. Afholdes d. 23. november 2017.

Ændringen af planloven, som trådte i kraft 15. juli 2017, har givet landets kommuner mulighed for at ansøge staten om at gøre sommerhusområder til byzoner. Før en egentlig omlægning kan træde i kraft, skal der i følge den ændrede planlov opfyldes en række kriterier. Aarhus Kommune skal påvise, at der er et behov for arealer til byvækst, og beboerne i området skal orienteres om alle konsekvenser ved at omdanne sommerhusområdet til byzone. Endeligt skal 75 procent af de berørte grundejere skal stemme for en omdannelse.

Aarhus Kommune skal nu ansøge Erhvervsministeriet om at ændre Skæringområdets status.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked