Cirkuspladsen, Docken-Tunnelfabrikken, Kløverparken, Retortvej og området ved Fisketorvet er udpeget som de 5 potentielle områder til midlertidige ungdomsboliger.

Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen i København indstiller 5 områder som oplagte til ungdomsboliger:

Nordhavn

I ydre Nordhavn fra Docken og ud til Tunnelfabrikken og krydstogtskajen er der flere matrikler som kan bringes i spil. Området skal først tages i brug efter 2031 ifølge Københavns nye kommuneplan KK19, der blev vedtaget i februar 2020.

Området kan rumme 120–200 ungdomsboliger.

Cirkuspladsen

Ved Hillerødmotorvejens start ligger Cirkuspladsen og ehr kan der bygges 70-80 ungdomsboliger.

Trafikstøj vil nødvendiggøre særlige foranstaltninger i byggeri og friarealer skal afskærmes.  

Kløverparken

Ved fodboldbanerne på Kløvemarken i starten af  Amagerligger ligger en 10.000 kvm grund i Kløverparken, hvor der kan bygges 3.000 kvm med 80 midlertidige
studieboliger. 

Der er udarbejdet risikovurdering for den nærliggende Benzinøen. Der vil muligvis skulle afskærmes af sikkerhedshensyn.

Området ligger desuden indenfor bufferen for en række miljøgodkendte virksomheder og den fredede agrønbrogede tudse hoppper rundt i området.

Kulbanekvarteret i Valby

Retortvej 4b indgår i udviklingsplanen for Kulbanekvarteret og området kan rumme 70–80 studieboliger.

Udover støj fra jernbanen ligger arealet tæt ved genbrugspladsen, som også har støjvilkår i sin miljøgodkendelse og kan begrænse mulighed for boliger
her.

Jernbanebyen overfor Fisketorvet

På Vesterbro i DSBs nye Jernbanebyen er der allerede et projekt i gang med 184 studieboliger. Området kan rumme ekstra 100-120 midlertidige studieboliger.

Arealet er udlagt til erhverv og forskellige midlertidige funktioner – dog ikke boligformål. Der kan være støjgener fra jernbane og vej.

Baggrund

Borgerrepræsentationen vedtog den 18. maj 2017 et forslag om at udarbejde en strategi for etableringen af midlertidige studieboliger i København som følge af den nye mulighed i planloven for dispensation til midlertidige studieboliger i strid med en lokalplans principper.

Ændringen af planloven medførte, at kommunen kan dispensere til midlertidige studieboliger i en periode på op til 10 år.

Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejdede en strategi og et administrationsgrundlag som blev godkendt af Borgerrepræsentation den 30. november 2017.

Forvaltningerne har den 28. august 2019. afholdt møde med Cramo Adapteo og CPH Village om muligheder og barrierer for at etablere midlertidige studieboliger i Københavns Kommune. Begge aktører er valgt ud fra deres erfaring med at arbejde med midlertidige boliger i København. 

Mødets formål var, at få klarlagt, hvilke udfordringer bygherren møder i arbejdet med at opføre flere midlertidige studieboliger, og desuden drøfte, hvilke
tiltag der vil kunne tilvejebringe flere midlertidige studieboliger i København.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.