Efterspørgslen efter ledige lager- og logistikfaciliteter er stigende, og andelen af ledige lagerejendomme er historisk lavt. Taulov Dry Port udvider nu kapaciteten af lagerløsninger med et nyopført lager- og logistikbyggeri på i alt 49.300 kvm i 10,5 meters højde.

Byggeriet hører til blandt de største i Danmark inden for lager og logistik. Investeringen logistikbyggeriet bliver den hidtil største investering i Taulov Dry Port. PFA og ADP indgik i efteråret 2017 et joint-venture, hvor de 2 parter i fællesskab over de næste 10 år vil investere mellem 1,5–2 milliarder kr. i udviklingen at Taulov Dry Port, som bliver Danmarks førende multimodale transport- og logistikcenter.

Koncentrationen af transport- og logistikoperatører i Taulov ved Fredericia er i forvejen høj, fordi den centrale beliggenhed giver optimale betingelser for konsolidering af gods til oplagring og videredistribution til kunder og nærmarkeder.

- Med opførelsen af 49.300 kvm lagerejendomme tager vi et vigtigt skridt i udviklingen af Taulov Dry Port. Vi bygger ét af Danmarks største lager- og logistikcentre i 10,5 meters højde, hvilket giver os et unikt og fleksibelt produkt, som imødekommer kundernes krav til effektiv godshåndtering og central beliggenhed i forhold til konsolidering af gods, siger Rune D. Rasmussen, CCO i ADP.

NB! Jylland: Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 4. september 2019.

Udlejning i mindre enheder
Lagerejendommene udlejes i enheder ned til 2.000 kvm, og de enkelte enheder kan skaleres og indrettes til håndtering af forskellige former for produkter og typer af virksomheder. Lagrene opføres med porte og ramper. Der er ligeledes mulighed for etablering af kontor- og administrationsfaciliteter i indskudte mezzanin.

- Vi følger nøje udviklingen inden for lager og logistik, og lige nu oplever markedet den laveste tomgang inden for lager- og logistikejendomme i 10 år. Opførelsen af de 49.300 kvm lager- og logistikejendomme vil understøtte markedets efterspørgsel efter ledige lejemål, og projektet er samtidig strategisk vigtigt for os i forhold til at præge udviklingen inden for logistikejendomme, siger Mikael Fogemann, Chief Portfolio Manager, PFA.

Udviklingen af de 49.300 kvm lager- og logistikejendomme er blot det første projekt i en række kommende projekter, som over de næste år vil udvikle Taulov Dry Port til Danmarks førende transport- og logistikcenter.

Det 49.300 kvm store lager- og logistikcenter opføres i 2 etaper. Første etape på 26.000 kvm forventes at stå klar ved udgangen af 2020, og de sidste 23.300 kvm vil stå klar i midten af 2021. Lagerejendommene er designet til fremtiden og vil blive udlejet på fleksible vilkår.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens