Lindø havn i Odense tager nu næste store skridt mod den 400.000 kvm store havneudvidelse, som i marts 2016 blev påbegyndt med etableringen af Østdæmningen, og som forventes klar til brug i andet kvartal 2019.

I alt har  12 virksomheder og konsortier anmodet om at blive prækvalificeret til at byde på det store funktionsudbud, og evalueringen af ansøgerne er  afsluttet. 4  aktører er udvalgt til at udarbejde tilbud på baggrund af en detaljeret gennemgang af de enkelte konsortiers økonomi og  erfaringer fra tilsvarende projekter.

De udvalgte virksomheder/konsortier er: 

* BESIX (BE), Van Oord (NL) og C.G. Jensen (DK)
* Aarsleff (DK) og  Rohde Nielsen (DK)  samt rådgiver Sweco (DK)
* Offshore Supply Terminal Nord Contractors (OSTNC), som er  DEME / DIMCO (BE), Dredging International (BE) og M.J. Ericsson (DK)
* Jan de Nul (BE)

- Vi har været privilegeret af et stort ansøgerfelt med henvendelser fra mange både danske og europæiske virksomheder, og mange kvalificerede ansøgere har gjort processen frem til udvælgelsen svær, fortæller administrerende direktør Carsten Aa, Lindø port of Odense.

Over de kommende måneder skal Lindø port of Odense forhandle tilbud og designløsninger med de udvalgte virksomheder og konsortier, og dette skulle gerne ende med kontraktindgåelse i tredje kvartal  2017.

- Generelt har vi lagt  de ydre rammer for havneudvidelsen fast inklusiv nærmere definerede kvalitetskrav til belastninger på kajer og arealer. Dette giver entreprenørerne mulighed for at optimere både design og ud førelse til gavn for både  projektet og prisen, slutter Carsten Aa.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.