Omdannelse af Citykirken til boliger i 2-6 etager, omdannelse af Alléskolegrunden til boliger i 4-14 etager og et projekt med boliger i 1,5-3 etager på Karnersvej sendes i fordebat.

By- og Landskabsudvalget i Aalborg godkendte den 7. marts 2019 at sende planer for byudvikling ved Østre Alle, Karnersvej, Samsøgade og Sohngårdsholmsvej i fordebat. Kommunen har således modtaget ønsker om planlægning for 3 boligprojekter i området i det nordvestligste Vejgaard og ud mod Østre Allé.

De 3 projekter ligger allé stationsnært i forhold til den kommende BRT, og der planlægges derfor med forholdsvis høj bebyggelsestæthed.

- De tre projekter behandles i én samlet fordebat for at give borgere / naboer den bedste mulighed for at kunne vurdere den kommende omdannelse i et helhedsperspektiv. Siden hen deles processen op i tre lokalplaner, da der angiveligt kan være forskellige tempi i udarbejdelsen / krav til indhold og redegørelserne, oplyser by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen i en mail til Byens Ejendom.

Den 3.800 kvm store grund med Citykirken og en blomsterhandler overfor den gamle skøjtehal i Vejgaard i Aalborg planlægges bebygget med boliger i 2-6 etager. Den lokale udvikler Rask & Hede har tidligere købt kirken for godt 6 millioner kr., ligesom Rask & Hede har købt Karnersvej 21 og 21a af Keld Gregersen fra KVG Ejendomme.

Mod de nærmest beliggende villaer bygges efter planen i 2 etager, mens bebyggelsen ud mod Samsøgade topper med 6 etager,. Mod Karnersvej kommer bebyggelsen til at fremstå i 5 etager. Der etableres desuden en parkeringskælder med vejadgang fra Samsøgade, fremgår det af debatfolderen. Projektet på Samsøgade opererer med en bebyggelsesprocent på 100 pg placerer sig over for den gamle skøjtehal, hvor Ungbo Danmark er i gang med at opføre 55 lejligheder og 4-5 parcelhuse.

- I forhold til omdannelse af Citykirken søger projektet at formidle overgangen mellem villabyen, etageejendommene og det nye projekt på Skøjtehallen. Der er i det viste lagt op til en høj kvalitet i materialevalg og detaljeringsgrad i facadeudtrykket. Etableringen af parkeringskælderen givet et meget grønt gårdrum med interessant opholdsmulighed, lyder det fra Hans Henrik Henriksen.

NB! Jylland: Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 4. september 2019.

Revideret plan for omdannelse af Allëskolegrunden
På det 17.000 kvm store areal, der rummer de nedslidte bygninger, der tidligere husede Alléskolen, planlægges en boligbebyggelse i 4-14 etager. Boligselskabet Lykkebo har i samarbejde med arkitekterne fra Kjaer & Richter arbejdet på at udvikle grunden, og i det aktuelle projekt etableres 300 boliger fordelt på hovedsageligt 2- og 3-værelses lejligheder.

Langs Østre Alle etableres 5 punkthuse i 7 og 8 etager, og op ad Sohngårdsholmsvej aftrappes bebyggelsen til 4 etager mod det bagved beliggende villakvarter. I krydset Østre Alle/Sohngårdsholmsvej bygges et højhus i 14 etager. Bebyggelsesprocenten på grunden ligger i det skitserede projekt på 120.

På Karnersvej 3 er det planen, at den eksisterende etageejendom skal bevares, men bygges ind i en "fragmenteret karrestruktur med vekslende orientering og saddeltage". Målet er at skabe en bebyggelse, der giver en fornemmelse af tætte byhuse placeret op mod hinanden. Mod Karnersvej er det primært 1,5 etage stigende til 3 etager mod nord og øst, fremgår det af debatfolderen. Bebyggelsesprocenten for projektet på Karnervej ligger i det skitserede projekt på 120.

Citykirken fortsætter i nye rammer
Trods salget af ejendommen på Samsøgade er Citykirken dog ikke lukket. Kirken har tværtimod kæmpet med pladsproblemer gennem længere tid, og i marts 2018 overtog kirken derfor det 4.000 kvm store, tidligere ANR Mediehus på Riihimækivej 6. Ejendommen blev købt for 15,6 millioner kr.

Ejendommen med facade mod Hobrovej har gennem en periode været under omdannelse med hjælp fra KAAI til kulturhuset A2 med en stor koncertsal med plads til 750 personer, en mindre intimsal med plads til 200 personer og en cafésal med plads til 150 personer. Ombygningen beløber sig til 5,1 millioner kr.

Bygningen har tidligere dannet ramme for Dansk Teknisk Museum, været mediehus for ANR radio og tv samt fungeret som et center for forskellige virksomheder inden for teknik, medie og service.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS