Den nordjyske ejendomsudviklingskoncern 2E Group noterer fornuftigt overskud for regnskabsåret der sluttede den 30. september 2020. Overskuddet bliver på 35 millioner kr., og egenkapitalen udgør nu 287 millioner kr.

2E Group lander et overskud på 35 millioner kr. i regnskabsåret 2019/20. Overskudsgraden er på 11,4 procent.

Selskabet var blandt de første til at investere i den nye bydel ”NærHeden” mellem Roskilde og Høje Taastrup, hvor selskabet købte jord til de første 200 boliger og supermarkedet, og siden i ”Egedal Stationsby”, hvor der blev købt jord til over 300 boliger.

2E Group har gang i flere og større boligbyggerier i Storkøbenhavn til en værdi af 1,3 milliarder kr., hvor 80 procent aktuelt er forhåndssolgt til investorer. Kerneforretningen er således forsat udvikling og opførelse af lejeboliger på attraktive beliggenheder.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2021.

2E Group er efterhånden blevet en af landets større enkeltmandsejede, rendyrkede ejendomsudviklingskoncerner. Koncernen ejer grundarealer i Storkøbenhavn, der kan udvikles til boligprojekter. Og der er sikret yderligere grundarealer på optionsbasis og med forkøbsretter, der ligeledes kan udvikles til boligprojekter.

- Det er igen et nogenlunde tilfredsstillende årsregnskab vi igen kan aflægge, trods det omsætningsmæssig og resultatmæssig er præget lidt af forårets forsinkelser, der opstod som følge af nedlukningen. Flere projekter blev således ikke afleveret i regnskabsåret som planlagt, men er rykket til indeværende regnskabsår. I 1. kvartal af kommende regnskabsår blev således afleveret byggerier for cirka 300 millioner kr., som var planlagt til at skulle have været afleveret i regnskabsåret. Og der forventes en noget øget indtjening i indeværende regnskabsår 2020/21 baseret på de forsalg, vi allerede har gennemført og de afleveringer, der allerede er sket, og vores indtægter indtægtsføres først, når ejendommene er afleveret - og der medtages således ingen løbende aconto avancer i takt med byggeriets fremskridning eller værdireguleringer, som man ser andre gør, forklarer direktør Jesper Skovsgaard.

Koncernen har primært haft sine ejendomsudviklingsaktiviteter i Storkøbenhavn i regnskabsåret. Koncernen besluttede allerede i begyndelsen af 2017 at nedbringe sine aktiviteter i Aalborg, hvor der lige nu er begrænsede byggeaktiviteter, idet koncernen forventede, at markedet ville blive mættet, hvilket også skete.

JYLLAND: TRÆ-byggeri - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 27. april 2021.

Der spores dog en lille optimisme i mulighed for opførelse af mindre boliger, hvor der netop er igangsat byggeri af ungdomsboliger og en større udviklingsejendom netop indkøbt. Den skal ligeledes indrettes til ungdomsboliger efter helt nyt koncept skræddersyet for unge. Samtidig projekteres der på et luksusbyggeri på en helt unik beliggenhed i Aalborg direkte ud til fjorden, hvor der også lanceres nyt boligkoncept i foråret 2021.

Koncernen har også øget sit fokus betydeligt på udvikling og opførelse af bæredygtige og energirigtige boliger med unikke boligkoncepter. Denne strategiske ændring forventes at blive vekslet til et væsentligt øget forretningsomfang i de kommende regnskabsår. Koncernen udvikler og opfører allerede boliger efter DGNB-standarden.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland