Tilbage i januar 2011 startede Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe dialogen om, at boligbebyggelsen Skoleparken i Gladsaxe havde behov for renovering. I dag går arbejdet med at nedrive og renovere de første blokke endelig i gang.

I dag, den 20. februar 2019, går renoveringen af Skoleparken i Gladsaxe i gang. De første to blokke på Halbjørnsvej 53-63 og 65-77 bliver revet ned ved en begivenhed, hvor Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe inviterer naboer, beboere, borgmester, rådgivere og entreprenører til at markere den særlige dag for Skoleparken.

Da boligselskabet i 2011 startede dialogen om behovet for renovering med Landsbyggefonden, havde de ikke forventet, at omfanget af renoveringen ville være så omfattende.

- Ét af problemerne i det eksisterende byggeri var indeklimaet og grundfugt, og derfor blev en undersøgelse sat i gang. Den viste bygningsmæssige svagheder og uhensigtsmæssige konstruktioner og materialer. Derfor var der behov for en gennemgribende renovering, og den største totalværdi ville blive opnået ved at nedrive til soklen og genopføre, siger Jesper Loose Smith, der er direktør i Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe.

Bevaringsværdig bebyggelse genopføres
Bebyggelsen i Skoleparken er vurderet bevaringsværdig, og derfor skal byggeriet genopføres, så det ligner det eksisterende. De eksisterende 245 boliger rives ned til soklen, hvorefter de vil blive genopført i en fornyet udgave med 241 nye lejeboliger på de eksisterende fundamenter. 52 af boligerne vil blive genopført som tilgængelighedsboliger. Der opføres fire nye blokke med 36 boliger, og det er MT Højgaard, der står for arbejdet i hovedentreprise.

NB! Fredede og bevaringsværdige bygninger - regler, løsninge og tilskud. Konferencen afholdes d. 28. maj 2019.

MT Højgaard starter med at rive 2 prøveblokke ned, og nedrivningen foregår for at kunne undersøge, hvordan det eksisterende byggeri ser ud. Erfaringerne bruges til at blive klogere på de eksisterende forhold, og i den efterfølgende procedure vil rådgivere i samarbejde med entreprenører finde frem til de bedste løsninger for byggeriet.

- Beboerne vil løbende kunne flytte tilbage i de nyopførte boliger, som udvendigt vil ligne det eksisterende Skoleparken. De nyopførte og renoverede boliger vil indvendigt have fokus på en ny indretning, god energiudnyttelse og et godt indeklima. Vi ser frem til at gå i gang med arbejdet, og til at fortsætte det gode samarbejde med bygherre og rådgiver, siger Sardar Faiq Jamil, der er seniorprojektchef i MT Højgaard.

Beboerne i Skoleparken vil blive genhuset i byggeperioden i takt med at blokke bliver revet ned.

Arbejdet i Skoleparken forventes afsluttet i foråret 2022, og Wissenberg varetager totalrådgivningen, Zeso Architects arkitektydelsen og Opland står for landskabsarkitektydelsen.

Nedrivningseventen afholdes i dag klokken 14 på græsplænen mellem de 2 blokke. Ud over entreprenørmaskinernes indtog vil der blive holdt taler af borgmesteren og repræsentanter fra boligselskab og MT Højgaard.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked