Projektet – som går under navnet Micro Living – består af 1-værelses boliger på 20-25 kvm, som har alle funktioner fra en almindelig bolig med opholdsrum, køkken, bad/toilet samt soveafdeling.

I juni kunne den aarhusianske ejendomsudvikler 1927 Estate offentliggøre salget af 119 mikroboliger i Aarhus-forstaden Tilst til investeringsselskabet Difko. Nu er nøglerne afleveret og transaktionen gennemført.

- Det er altid med en vis stolthed, når vi afleverer endnu et projekt til en tilfreds køber. Specielt denne gang, hvor vi har testet et helt nyt koncept, som ikke ses mange andre steder i denne skala, fortæller administrerende direktør i 1927 Estate, Søren Hampen Kristensen.

- Kombinationen af de bæredygtige tiltag som solceller på taget og minimeringen af materialebrug gennem komprimeringen af boligerne, passer som fod i hose til vores strategi om at tage et ansvar som ejendomsudvikler overfor de kommende generationer, uddyber han.

JYLLAND: Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 26. april 2022.

Også hos køber er der stor tilfredshed med overtagelsen af ejendommen, som blev førstegangsudlejet på kun 2 måneder. Hos Difko er man nu i gang med salget til investorer.

- Micro Living passer perfekt til vores investorer, der ønsker et højt stabilt afkast via en investering i en ejendom, der er bygget efter de bedste principper indenfor bæredygtighed, siger administrerende direktør i Difko, Niels Jørgen Pedersen.

Gangsted Advokatfirma har rådgivet Difko under transaktionen.

Boligerne er ligger i Blomsterhaven i Tilst lige udenfor Aarhus, hvor 1927 Estate over de sidste knap 3 år har udlejet næsten 600 enheder.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS