Ny bydel med plads til 10.000 indbyggere vokser frem i nordsjællandsk kommune. Blandt de første nye boliger i området er 58 almene boliger, der tiltrækker sig stor interesse.

I Ølstykke er en ny bydel med både erhverv, butikker og boliger under udvikling på bar mark. Egedal Stationsby vil fuldt udviklet kunne rumme 10.000 beboere.

Egedal Boligselskabs 58 familieboliger i projektet Amalieparken er nogle af de første i området, og fredag den 6. september 2019 var der rejsegilde på projektet. Her lagde borgmester Karsten Søndergaard ikke skjul på, at han fulgte byggeriet af de nye boliger tæt.

- Det er spændende at følge byggeriet fra mit vindue på rådhuset. Om 5-10 år vil området her være en tryg, levende og bæredygtig bydel med gader, pladser, erhverv og boliger, sagde borgmesteren.

- Selvom de første beboere bliver ægte nybyggere, vil de have både rådhus, butikker og S-tog lige ved døren, men alligevel være tæt på naturen, sagde han.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 26. november 2019.

Han kunne også fortælle, at det ikke er usædvanligt at møde rådyr bag byggeriet. Her er marker, hegn og skov, der bevares og kan bruges af beboerne.

Beboerne skal involveres
Formand for Egedal Boligselskab, Per Husted Sørensen, takkede håndværkerne for deres indsats. Han var tilfreds med udviklingen i byggeriet og glædede sig til at se de færdige boliger.

- Det bliver nogle fantastiske boliger. Alle får altan eller egen have og udsigt til mark og skov, sagde formanden og tilføjede, at de kommende beboere får lov til selv at indrette det store åbne gårdrum mellem blokkene.

Bebyggelsen varierer fra1 til 4 etager og får forskelligt facadeudtryk, både hvad angår form og materialer.

Amalieparken forventes klar til indflytning i sommeren 2020. Der er lige nu 1.000, der har skrevet sig på interesselisten til de 58 familieboliger, som bliver mellem 75 og 115 kvm store. Egedal Boligselskab er bygherre med KAB som byggeforretningsfører, NB4 Arkitekter som bygherrerådgiver, mens projektet er tegnet af TNT Arkitekter med Dominia som ingenør.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS