De gamle bygninger på Bernhard Bangs Alle på Frederiksberg er revet ned. Området var oprindeligt udlagt til erhverv, men de 2 investorer fik over tid overbevist Frederiksberg Kommune om, at seniorvenligeboliger var vejen frem.

De 2 ejere og investorer Bent Friis Pedersen og Erik Metellus Christensen har kørt parløb i ejendomsbranchen i 30 år. De købte grunden på Bernhard Bangs Alle på Frederiksberg i 2006, og tanken var egentlig at lave et Fitness World træningscenter.

- Efter en længerevarende dialog og fint samarbejde med kommunen fik vi dem overbevist om at ændre lokalplanen, så vi kunne gå i gang med at bygge seniorvenlige boliger. Vi startede for 4-5 år siden og var dermed nogle af de allerførste som begyndte trenden med seniorboliger, som vi ser skyde op i Danmark i disse år. Sammenlignet med vores nabolande og andre lande i Europa, så ser vi kun starten på udviklingen og efterspørgslen er enorm, da mange ønsker optimale rammer for en god alderdom, siger Bent Friis Pedersen.

Seniorboliger og seniorkollektiver - ideer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 8. oktober 2020.

Projektet med at skyde 46 nye boliger op på arealet er godt i gang og EDC Projekt Poul Erik Bech står for udlejningen af de 2-5-værelses lejeboliger, der forventes at gå som varmt brød.

Boligprojektet har fokus på at værne om fællesskabet og skabe tryghed, så man kan føle sig hjemme og hverdagen er så nem og bekvem som mulig. Derfor er mange detaljer ved boligerne udviklet med seniorerne i tankerne.

- Det er også nemt at komme op og ned ad parkeringskælderen med en smart bilelevator med plads til 51 biler, og der er masser af plads til cykler, siger Bent Friis Pedersen.

Boligerne tilbyder en fælles taghave med et orangeri og plads til køkkenhave til dem med grønne fingre, der er grill/bålpladser i gården, 150 kvm fællesrum til hygge, fest, bankoaftener og en petanquebane.

Frederiksbergs største projekter. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2020.

- De nye seniorboliger udlejes i forskellige størrelser mellem 76-138 m 2 med 2-5-værelser. Boligerne tilbyder en ideel placering til dem, som ønsker at være tæt på centrum og grønne arealer. De er klar til udlejning medio 2020, indflytning ultimo 2020 og ligger på Bernhard Bangs Alle 17a i Frederiksberg Kommune, siger partner og projektdirektør i EDC Projekt Poul Erik Bech, Kenneth Nielsen.

- Bygningerne opføres efter energikravene i BK2020 med solceller på taget og egen produktion af strøm. Isoleringen er i top og der er tykke vinduer, og der er vægt på grønne elementer både i terræn og på tagterrasser. Der er således lave udgifter til el og varme. Alt i alt forventer vi en stor efterspørgsel og forventer, at de 46 seniorboliger alle er udlejet inden for kort tid fra udlejningsstart, slutter han.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter