AP Pension har købt 16.700 kvm byggeret af By & Havn til opførelse af Den Grønne Karré med i alt 171 lejeboliger mellem DR Byen og det kommende Nordea domicil. 

Syd for DRs studier kommer der snart yderligere gang i byggeaktiviteten. Lokalplanen for området giver mulighed for 120.000 kvm bebyggelse svarende til 25 procent af den samlede byggeret i Ørestad Nord. Nordeabyggeriet andrager alene mere end 46.000 kvm, og 2 byggefelter – eller 30.000 kvm – skal anvendes til beboelse. Nu har By & Havn solgt det ene boligbyggefelt til AP Pension.

- Nu kommer der gang i et af de sidste ubebyggede felter i Ørestad Nord. Der er stor efterspørgsel efter boliger generelt i Ørestad, og jeg er helt sikker på, at disse boliger bliver særdeles attraktive med placeringen lige ved Metrostationen, få skridt fra Amager Fælled og bare 800 meter fra Havnebadet på Islands Brygge, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

I AP Pension glæder man sig til at komme i jorden, og man er langt i planlægningen af byggeriet af de nye boliger.

NB! Almene boliger for 40 milliarder i København - nyeste udvikling. Konferencen afholdes d. 22. april 2015.

- Vi rykker hurtigt. Jeg forventer, at byggeriet kan komme i gang allerede i det sene forår med indflytning i august 2016, siger ejendomsinvesteringschef Peter Olsson, AP Pension.

Det kommende byggeri er tegnet af Arkitema, og NRE er valgt som totalentreprenør. Den grønne Karré bliver fra 5 til 8 etager. I det nordvestlige hjørne ud mod DR Pladsen kommer der i stueplan publikumsorienterede funktioner – formentlig en café. I alt er der mulighed for 5.000 kvm detailhandel i det nye lokalplanområde. Hovedparten skal ligge i stueetagen på det ikke-solgte erhvervsfelt ved siden af Den Grønne Karré, men både i AP Pensions byggefelt, i den Indre Gade og langs Emil Holms Kanal er der mulighed for butikker og caféer


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter