I begyndelsen af 2015 forventer Domis at stikke spaden i jorden til 1. etape af Pakhus 2013, som fuldt udbygget omfatter 37.000 kvm bolig- og erhvervsbyggeri fordelt på 5 bygninger i op til 13 etager.

Onsdag den 27. august 2014 skal byrådet i Aarhus behandle et lokalplanforslag, som skal bane vejen for byggeriet af Pakhus 2013 overfor Lighthouse i Aarhus Ø. Går alt efter planen, kan 1. etape af byggeriet sættes i gang i løbet af få måneder.

- Vi håber at kunne gå i jorden i starten af 2015. I første omgang bygger vi knap halvdelen af det samlede projekt - cirka 15.000 kvm - på den del af arealet, der vender over mod Lighthouse, siger Lars-Erik Larsen, administrerende direktør i Domis, til Aarhus Stiftstidende.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Campusbyggeri for 6 milliarder i Aarhus og Aalborg. Konferencen afholdes d. 3. september 2014.

Den samlede bebyggelses blandede bolig- og erhvervsdel består af 2 bygninger på 9 og 13 etager, med 4.500 kvm til boligformål og 2.000 kvm til erhvervsformål. I gårdrummet er der bebyggelse til trapper og affaldshåndtering på 400 kvm. De nederste 5 etager i den højeste bygning, vil blive anvendt til erhvervsformål, såsom hotel eller hotellejligheder. De blandede bolig- og erhvervsbygninger er placeret ud mod ”Kvarters pladsen” og nær Isbjerget.

Bygningerne til erhverv består af 2 bygningsdele på 10-12 etager, der er forbundet med en mellembygning overvejende i glas. Bygningerne omfatter i 30.100 kvm, og i de 2 øverste etager i mellembygningen vil de tekniske installationer blive integreret, så yderligere tekniske installationer på tagene vil blive minimalt. Erhvervsbygningerne er de højeste bygninger, idet de har en større etagehøjde end bebyggelsen på 13 etager til blandet bolig- og erhvervsformål.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Milliardinvesteringer i parkering i Aarhus. Konferencen afholdes d. 4. september 2014.

Visionen for Pakhus 2013 er at gentænke den klassiske kontorejendom og skabe et anderledes og nytænkende miljø, hvor der er liv i døgnets 24 timer. Ifølge Domis har flere vigtige aktører i det aarhusianske erhvervsliv allerede udtrykt ønske om at flytte ind i det nye erhvervsbyggeri i den nye attraktive havnebydel. Blandt byggeriets 1. lejere er Aarhus-afdelingen af ingeniørfirmaet Moe & Brødsgaard, Nybolig Erhverv Aarhus samt Aart architects, som har tegnet byggeriet.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder