I 2010 var et sommerhus i gennemsnit 86,3 km, mens det i år er 88,8 kvm, en stigning på 2,5 procent. Højkonjunktur og bedre og billigere energiløsninger lyder forklaringen.

Vores sommerhuse er gennem de sidste 10 år blevet 2,5 procent større. Det viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet af opgørelser fra Danmarks Statistik. Højkonjunktur og bedre og billigere energiløsninger står bag udviklingen, go vokseværket kommer ikke bag på Nybolig.

- Det er den samme tendens, vi har set for helårsboliger, hvor pladskravet hele tiden er blevet øget, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Ifølge ham har stigningen i kvm i høj grad at gøre med økonomi og energi.

NB! Næstved: De store projekter. Konferencen afholdes d. 14. maj 2019.

- Vi oplever i øjeblikket en højkonjunktur, hvor flere har råd til at realisere drømmen om et sommerhus, samtidig med at sommerhusmarkedet har været begunstiget af en række lempelser som for eksempel øget realkreditbelåning og højere bundfradrag ved udlejning, siger Thomas Hovgaard.

- Samtidig er vi i stand til i dag at bygge langt mere energivenligt end for blot ti år siden med ekstra isolering og bæredygtige opvarmningskilder, så et større hus betyder ikke nødvendigvis, at man belaster hverken klimaet eller privatøkonomien hårdere, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked