Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har offentliggjort VVM-redegørelsen vedrørende udvidelsen af Vordingborg havn. Havneudvidelsen omfatter en anlæggelse af 400.000 kvm nye havne- og kajarealer.

For at styrke Vordingborg havn som erhvervshavn, er det blevet besluttet at foretage en større udbygning af havnen. Havneudvidelsen omfatter en anlæggelse af 400.000 kvm nye havne- og kajarealer.

De nye havneområder etableres dels på eksisterende landområde og dels ved større opfyldning. Det forventes, at udvidelsen vil medfører en forøgelse af skibstrafikken med 10 -15 procent således, at der fremover vil anløbe 250-300 skibe om året i havnen.

NB! Infrastrukturplaner i København til 130 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. april 2017.

Ligeledes forventes havnens omsætning at stige markant ved udvidelsen. VVM-redegørelsen indeholder både en egentlig VVM vurdering og den såkaldt væsentligheds vurdering i forhold til de 3 Natura2000 områder, der ligger i nærheden af projektet. Det er den overordnede vurdering af begge vurderinger, at projektet ikke har en nævneværdig påvirkning af miljøet.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er myndighed for den del af projektet, der befinder sig i selve havnen, mens Vordingborg Kommune er myndighed for projektets landdel. Kystdirektoratet er myndighed for den del af projektet, der ligger uden for havnen.

Projektet er sendt i offentlig høring i 8 uger fra i dag, den 22. februar 2017, til og med den 19. april 2017.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.