Vilhelm Lauritzen Arkitekter har vundet konkurrencen om 65 ejerboliger på det vestligste af de 5 byggefelter på Sundmolen i Nordhavn.

Det er Kuben Byg og Casa Nord, der står bag de 65 boliger, som vil blive sat til salg i juni 2016 med planlagt indflytning i 2018. Ifølge arkitekterne bliver bebyggelsen med navnet Nordhavnshuset DGNB-certificeret.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter, som tidligere har tegnet flere boligbebyggelser i Nordhavn på Amerika Plads, Marmormolen og Havnekanten, har vundet konkurrencen om at tegne de 6.540 kvm boliger.

- Boligkarréen vil komme til at fremstå opdelt i mindre bygningsvolumner med hver deres egen identitet - et billede, der kendes fra Amsterdam, Nyhavn og flere byer med tæt tilknytning til vandet. Varierede boligtyper skaber en levende bebyggelse omkring det centrale gårdrum med maksimalt lysindfald. Facaderne vil fremstå i tegl og puds i lyse venlige nuancer. Bygningshøjderne vil variere fra 3 til 6 etager for på denne måde at opnå et bygningshierarki med et væld af boligkvaliteter- i menneskelig skala, skriver Vilhelm Lauritzen Arkitekter på deres hjemmeside.

NB! Omdannelse af erhverv til bolig. Konferencen afholdes d. 13. december 2016.

- De fleksible boliger udnytter dagslyset optimalt, og samtidig vil nærheden til vandet kunne aflæses i bygningens udtryk og i lejlighedernes orientering. Stuelejlighederne får mindre terrasser og forhaver, mens øvrige lejligheder får store møblerbare altaner eller private tagterrasser, lyder det videre.

Sundmolen er næste skud på stammen i udviklingen af Indre Nordhavn. Entreprenør M.J. Eriksson er allerede i gang med at anlægge infrastruktur, og da By & Havn satte de første 5 byggeretter på Sundmolen til salg, blev der meldt om stor investorinteresse. Blandt andet bygger Casa i samarbejde med CapMan Real Estate 22.000 kvm boliger fordelt på 3 byggefelter for 800 millioner kr.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse