Det er blandt andet nærheden til Femern-forbindelsen, der har gjort Vordingborg Havn interessant for virksomheden, der producerer grønt brændstof til fly.

Arcadia eFuels ApS har underskrevet hensigtserklæring med Vordingborg Havn og modtaget støtte fra Vordingborg Kommune til at lokalisere verdens første eFuels-fabrik i stor skala i Vordingborg. Parterne forhandler i øjeblikket om en endelig lejeaftale.

Arcadia eFuels bruger vedvarende energi til at producere kulstoffri brændstoffer, der kan bruges i eksisterende motorer. Det første eFuels-anlæg vil producere cirka 55.000 MT eJet Fuel (eKerosene) og 25.000 MT eNaphtha, omkring 100 millioner liter om året.

EJet-brændstoffet kan blandes op til 50 procent med konventionelt jetbrændstof til brug som flybrændstof. Det giver flyselskaberne mulighed for at reducere deres CO2-emissioner proportionalt for at opfylde nationale og internationale mål.

- Vi er meget stolte over at kunne meddele, at vi har valgt Vordingborg Havn i Danmark til at bygge verdens første brændstofproduktionsanlæg i stor skala. Dette er den første af sin slags i verden, udtaler administrerende direktør for Arcadia eFuels, Amy Hebert.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 19. maj 2022.

Byggeriet skal efter planen sættes i gang 2023, og inden udgangen af 2024 skal fabrikken være i drift.

Vordingborg Havn er valgt som lokalitet på grund af tilgængeligheden af grøn strøm, og fordi havneadgangen giver mulighed for fragt. Desuden spiller nærheden til Femern-forbindelsen ind.

- Vordingborg Havn er meget stolte og glade for at byde velkommen til Arcadia eFuels. Vi har gennem de seneste år arbejdet hårdt på at skabe de perfekte faciliteter og betingelser for nye innovative virksomheder, udtaler administrerende direktør i Vordingborg Havn, Jan-Jaap Cramer.

Vordingborg Havn omfatter 180.000 kvm, men havnen udvides frem mod 2026 med 200.000 kvm.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032