Et team bestående af ingeniørfirmaet WSP, arkitekterne Friis & Moltke, JJW Arkitekter, SLA og tværfaglig sikringsekspert Hollingsworth Pack ansvarlig for opførelse af den kommende arrest i Slagelse. Projektet har en værdi af ca. 1,5 milliarder kr.

Den nye arrest i Slagelse skal være arbejdsplads for uniformeret, civilt og administrativt personale med plads til 400 varetægtsfængslede og forventes at stå færdigt i 2029.

WSP bliver ansvarlig for samtlige ingeniørfag på den kommende arrest i Slagelse og har vundet opgaven sammen med et stærkt team af 4 underleverandører. Det består af arkitekterne Friis & Moltke og JJW Arkitekter, som er ansvarlige for bygningsarkitektur og indretning,
landskabsarkitekterne SLA og tværfaglig sikringsekspert Hollingsworth Pack. Teamet skal sammen være med til at skabe sikrede og tidssvarende forhold for nogle af landets varetægtsfængslede.

”I WSP er vi meget stolte over at være valgt som totalrådgiver og har lagt vægt på at kunne tilbyde en totalrådgiverorganisation med høj erfaring indenfor de sikringsmæssige områder, som hører til en arrest. Ordet ’sikker’ er her et nøgleord, da vi gerne vil være med til at lede en sikker projektgennemførelse af en sikker arrest i Slagelse”, siger René Kræmer, Divisionsdirektør for Byggeri, WSP Danmark.

WSP vil som totalrådgiver gøre brug af sin store palette af kompetencer indenfor byggeriet med hovedfokus på projekt- og projekteringsledelse, samt sikringsmiljø og brand og det vil ske i stærkt samarbejde med de 4 underleverandører, blandt andet Friis og Moltke: ”Vi glæder os til at komme i gang med det spændende projekt, som giver os mulighed for at bygge  videre på den erfaring og ekspertise, vi har fra tilsvarende projekter, bl.a. fængslet Enner Mark i Horsens og Anstalten i Nuuk. Vi ser frem til omsætte de høje funktions- og sikkerhedskrav til god arkitektur, der gør en positiv forskel”, siger Anders Christian Bregnballe, markedsdirektør og partner hos Friis & Moltke.

Med projektet skal der etableres en tidssvarende arrest til de varetægtsfængslede med moderne forhold og flere beskæftigelsesaktiviteter som storkøkken, undervisningslokaler, vaskeri, bibliotek og besøgsfaciliteter mv.

”Vi glæder os meget til samarbejdet med Kriminalforsorgen og de øvrige rådgivere i projektteamet. En af kerneopgaverne i den nye arrest er at skabe tidssvarende forhold for de varetægtsfængslede. Her ser vi frem til at byde ind med vores friske erfaringer fra opførelsen af den nye Særligt Sikrede Retsbygning ved Vestre Fængsel, hvor sikkerhed også var et centralt tema.”, siger Katja Viltoft, partner JJW Arkitekter.

Den nye arrest vil være placeret på en stor grund i udkanten af Slagelse og omkring bygningerne skal der skabes grønne områder: ”For os i SLA er det ambitionen at skabe en ny form for natur omkring den nye arrest i Slagelse. En natur som øger biodiversiteten og som også håndterer de funktionelle krav til sikring”, siger partner og tegnestuechef i SLA, Karsten Thorlund.


Servitutter og lokalplaner KURSUS

Afholdes 13. juni 2024

Klokken 09.00 - 12.50

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

En servitut er en bestemmelse, der begrænser rettigheder over fast ejendom.

Servitutter kan indeholde mange forskellige bestemmelser, som hvor der må bygges på en grund, hvordan ejendommen skal være tilsluttet forsyningsnettet, hvem der må råde over…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS