Kulturminister Marianne Jelved uddelte den 26. marts 2015 Kulturministeriets Arkitekturpris for første gang. Gladsaxe Kommune vinder prisen for landet bedste kommunale arkitekturpolitik.

Næsten 1 ud af 3 af landets kommuner har i dag en vedtaget arkitekturpolitik eller er undervejs med at udvikle én. 5 kvalificerede kommuner var med i opløbet om at vinde prisen for sin arkitekturpolitik: Esbjerg, Svendborg, Viborg, Aarhus og Gladsaxe.

En enig bedømmelseskomité med repræsentanter fra arkitektstandens organisationer og Kommunernes Landsforening besluttede at tildele Gladsaxe Kommune prisen for dens arkitekturpolitik. Prisen er en særligt designet e-mailsignatur, som kommunen kan benytte til at synliggøre sin særlige arkitekturpolitiske indsats.

NB! Almene boliger for 40 milliarder i København - nyeste udvikling. Konferencen afholdes d. 22. april 2015.

- Gladsaxe Kommunes arkitekturpolitik sætter mennesket i centrum. Kommunen tager i sin arkitekturpolitik udgangspunkt i borgernes hverdagsliv og fokuserer for eksempel på borgernes daglige vej mellem hjem, job, institutioner og uddannelse. Kommunens udvikling af et særligt arkitekturscreenings-redskab, som skal sikre dialog og fælles forståelse for arkitekturens værdi for byens lokale identitet, er særligt interessant. Jeg håber, at Gladsaxe Kommune kan inspirere flere kommuner til at udvikle en arkitekturpolitik med afsæt i borgernes hverdag, siger kulturminister Marianne Jelved.

NB! Udvikling af byrum - idé, eksekvering og perspektiver. Konferencen afholdes d. 6. maj 2015.

Kulturministeriets Arkitekturpris er én af mere end 60 konkrete initiativer i regeringens arkitekturpolitik Mennesker i Centrum. Prisen uddeles 3 gange. I år uddeles den for første gang og retter sig mod landets bedste kommunale arkitekturpolitikker.

Alle landets kommuner har været inviteret til at komme med indstillinger af arkitekturpolitikker til prisen. Bedømmelsesudvalget har bestået af repræsentanter fra Akademiraadet, Danske arkitektvirksomheder, Akademisk Arkitektforening, Dansk Arkitektur Center, Statens Kunstfonds Legat- og projektstøtteudvalg for Arkitektur samt Kommunernes Landsforening.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter