I samarbejde med Cowi og ALL har PLH Arkitekter vundet en indbudt konkurrence om Fremtidens Rådhus i Høje- Taastrup. Rådhuset skal kickstarte udviklingen af den nye bydel ”Høje-Taastrup C.” Det nye rådhus skal realiseres inden for en anlægsum på 170-180 millioner kr.

Det markante rådhus er placeret som et tårn og synligt vartegn midt i det grønne strøg i Høje-Tåstrup C ́s nye bypark mellem City 2 og den fremtidige nye by. Rådhuset ligger i parkens knækpunkt som et formidlende led mellem det eksisterende byggeri, den nye park og City 2, og bliver således omdrejningspunkt for den nye bydel.

- Vi er utroligt glade for at have vundet konkurrencen om et nyt, spændende og ikonisk pejlemærke og samlingspunkt, der skal binde Høje- Taastrup sammen. Vi glæder os til at komme i gang med opgaven og ser meget frem til at arbejde med et visionært byggeri, der understøtter kommunens ønske om et inviterende og levende rådhus henvendt til borgere, medarbejdere og samarbejdspartnere; Et rådhus der både fremmer de demokratiske processer og bylivet i den nye bydel, fortæller Søren Mølbak, partner og arkitekt, PLH Arkitekter.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

Rådhuset opføres i 9 etager. I de 2 nederste etager er de borgerrettede funktioner placeret – henvendt til offentligheden. I stueetagen ligger ankomst, jobcenter, registrering og en stor del af husets mødecenter. En stor trappe leder fra det centrale atrium op til 1. sal, til kantine og mødecenter.

Trappen kan fungere som samlingspunkt og mødested ved større arrangementer. Fra 1. salen er der adgang til det omkransende plateau udført som en aktiv terrasse omkring bygningen og med udsigt over parken. De næste 6 etager indeholder fleksibelt indrettede arbejdsområder organiseret omkring det samlende atrium, der er hjertet af bygningen. Atriet skaber et lyst og indbydende hus med visuel sammenhæng mellem de forskellige etager, hvilket er med til at styrke og understøtte videndeling og sammenhold.

På 9. og øverste etage er byrådssal, møde- og undervisningslokaler samt udsigtslounge placeret. Fra etagen er der adgang til det offentligt tilgængelige taglandskab.

De øvrige teams i den indbudte konkurrence var:


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS