Sleth har i samarbejde med Erik Brandt Dam Arkitekter, Fjerring Rådgivende Ingeniører, Tom Nielsen, Mark Lorenzen og Urban Creators har vundet konkurrencen om at udvikle Campus Slagelse på et 120.000 kvm areal.

Med et forslag om en cykelforbindelse, som forbinder Nordskoven med studenter-søen vinder Sleth i samarbejde med Erik Brandt Dam Arkitekter, Fjerring Rådgivende Ingeniører, Tom Nielsen, Mark Lorenzen og Urban Creators arkitektkonkurrencen om Campus Slagelse. Dermed bliver det Sleth-teamets forslag, som kommer til at tegne de overordnede linjer for udviklingen af Slagelse by de næste mange år frem.

- Vinderforslaget placerer på fornem vis Slagelse som uddannelsesbyen mellem de 2 skove, og kobler på en overbevisende måde Slagelse by med landskabet og campus-området. Det vil gøre Slagelse grønnere og være med til at gøre vores by til en attraktiv uddannelsesby, siger borgmester Stén Knuth.

NB! Slagelse - byudvikling og investeringer 2017-2027. Konferencen afholdes d. 15. november 2016.

Vinderforslaget lægger vægt på grønne elementer, og cykelforbindelsen skal køre igennem en række ”grønne lommer” med parker og opholdesteder. På selve campusområdet ved stationen etableres en ”Campusskov” foran SDU’s bygning. Sdr. Stationsvej skal være et campusstrøg, og stationsforpladsen skal være en åben plads belagt med brosten og en ”regnvandsskål”, som opsamler regnvandet, mens Sct. Mikkelsgade skal omdannes til en allé med træer langs vejen.

- Med vinderforslaget har vi fået en langsigtet og bæredygtig udviklingsstrategi, som vil binde byen og uddannelserne sammen. Alle elementerne i forslaget vil ikke blive realiseret med det samme. Til gengæld vil vinderforslaget få betydning for den måde, vi udvikler byen de næste 30 år, siger Stén Knuth.

Næste skridt bliver at udforme en lokalplan for campusområdet, så omdannelsen af campusområdet kan sættes i gang. Når den er på plads, vil selve ombygningen af campusområdet kunne starte, men allerede i den mellemliggende periode bliver der sat gang midlertidige aktiviteter i området, som skal understøtte udviklingen af campusområdet.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter