Vilhelm Lauritzen Arkitekter rundede i 2019 en omsætning på 114 millioner kr. og fik et årsresultat landede på 26,1 millioner kr. før skat.

Vilhelm Lauritzen Arkitekters årsregnskab for 2019 er nu offentliggjort . Regnskabet viser et overskud på 26,1 millioner kr. før skat. Det er højere end forventet omend en anelse under det ekstraordinært gode år 2018.

- Overordnet set er vi tilfredse. Niveauet er højere end budgetteret, og det er kun en anelse under 2018, der var ekstraordinært. Vi er stolte over, at det er lykkes at fastholde et højt aktivitetsniveau over flere år og samtidig opfylde de kvalitets- og styringskrav, der er til projekterne, siger Gyrithe Saltorp, administrerende direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

De områder, der har skabt den største del af omsætningen er sundhed, boliger, kontor, infrastruktur og laboratorier, men også på uddannelse, detail og kultur har der været aktivitet.

2019 har været præget af en pæn tilgang af nye opgaver, nye udviklingsprojekter inden for bæredygtighed og digitalisering og 16 færdige projekter, der blandt andet tæller Finger E i Københavns Lufthavn og et nyt globalt videnscenter for Novozymes. Sidste forår vandt Vilhelm Lauritzen Arkitekter konkurrencen om den nye udvidelse af Københavns Lufthavn og begyndte i august projekteringen af Chr Hansens nye campus.

Virksomheden satser blandt andet på udviklingen af mere bæredygtigt byggeri og færdiggjorde i 2019 to træprojekter, herunder 44 træhuse ved Roskilde. Aktuelt er projekteringen af 6 etagers studieboliger i træ undervejs samt Danmarks første store byggeri med kork som facademateriale.

Den nuværende globale spredning af Covid-19 og de samfundsrestriktioner, det har medført, påvirker naturligvis også Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Der er blandt andet etableret hjemmearbejdspladser for størstedelen af medarbejderne, 70-80 procent arbejder hjemmefra og tilsyn på byggepladserne foregår nogle steder efter fyraften.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032