Vilfred Hvid fra Roskilde Kommune taler om konkrete planer og projekter på konferencen "Roskilde - investeringer i byudvikling for 25 milliarder kr.", som afholdes i Roskilde i morgen den 21. februar 2018. Det er stadig muligt at tilmelde sig konferencen.

Roskilde står overfor en omfattende byfortætning i den centrale del af Roskilde, hvor banearealer ved Roskilde Station, det tidligere skoleslagteri og den nuværende parkeringsplads ved Sortebrødre Plads skal omdannes til boliger, butikker og erhverv.

For at muliggøre fortætningen, som vil skabe knap 800 nye boliger, placeres parkering i konstruktion både over og under terræn. Parallelt sker der en fortsat videreudvikling af Trekroner og Roskildes kreative bydel Musicon med et bredt spektre af boligtyper og kreative klimatilpasningsløsninger. Men derudover har kommunen også planlagt byudvikling i Jyllinge, hvor et privat barmarksprojekt muliggør 215 nye boliger over de kommende 6-8 år samtidig med, at der realiseres 50 almene boliger centralt i Jyllinge.

NB! Roskilde: investeringer i byudvikling for 25 milliarder kr. Konferencen afholdes d. 21. februar 2018.

I Viby arbejdes der for omdannelse af den tidligere Pharmacosmos grund, som byens nye omdrejningspunkt for kultur- og sundhedsaktiviteter samt nye etageboliger tæt ved stationen. I Viby er der også planlagt 900 nye boliger, når den nye bydel Skousbo er fuldt udbygget. I første omgang planlægges der for knap 300 boliger, hvor der bliver lagt vægt på at skabe en grøn bydel med integrerede løsninger til regnvandshåndtering.

Klimatilpasning er generelt et fokusområde i kommunen. Dette har blandt andet betydet, at byrådet har bevilliget 35 millioner kr. til kystsikring dels i Jyllinge dels i Roskilde, hvor kystsikringen indgår i renovering af Roskildes havnepromenade. Hvilke byudviklingsprojekter er i øvrigt i gang i Roskilde Kommune, og hvordan sikrer man, at de bidrager til at gøre byerne i kommunen endnu mere attraktive?


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri