Byrådet i Vejle har siden 2015 arbejdet med at udvikle en nye bydel - Ny Rosborg. Nu har Økonomiudvalget besluttet at afsætte 2,4 millioner kr. til processen for færdiggørelse af en udviklingsplan for den nye bydel. I samarbejde med COWI udvikler kommunen nu et konkurrenceprogram.

Den helt nye bydel Rosborg skal udvikles på et 800.000 kvm stort område tæt på bymidten og på sigt vil den blive hjem for 5.000 indbyggere. Ifølge en visionsplan skal bydelen rumme 3.000 boliger og 20.000 kvm erhverv. Da Byens Ejendom den 13. juni afholdt konferencen "Vejle investerer 11 milliarder i byudvikling" afslørede borgmester Jens Ejner Christensen, at man nu er klar til at gå et skridt videre i udviklingen af den nye bydel.

- Hvis vi skal være 80.000 mennesker, der skal bo i Vejle By om 25 år, er vi nødt til at have nogle idéer til, hvor de skal bo henne. Området ude ved AffaldGenbrug har vi i 1,5 år haft en stor proces om med inddragelse af borgere, ligesom en lang række andre aktører har været inddraget. Nu har vi taget det ind i Økonomiudvalget igen, og så sent som i går (mandag den 11. juni 2018, red.) har udvalget bevilget penge til at lave en skønskonkurrence, hvor forskellige konsortier bydes ind til at komme med et bud på, hvordan hele området skal udvikles.

NB! Jylland: Udstykning og ejendomsdannelse. Kurset afholdes d. 21. august 2018.

- Vi vil så udvælge 3 eller 4 bud og derefter selv betale for at få lavet en plan for, hvordan området kan udvikles, sagde borgmesteren og understregede, at der endnu går nogle år, før der rent faktisk sættes gang i udviklingen af området.

Den kommende bydel ligger i ådalen og rummer i dag er AffaldGenbrug, men området strækker sig fra gymnasiet til den nye Ådalsvej og arealerne mod Trædballe og kolonihaverne.

Af et notat fra kommunen fremgår det, at en politiske styregruppe har ladet sig inspirere af andre tilsvarende større byudviklingsprojekter som Nærheden Høje Taastrup og Stigsborg Brygge i Aalborg, hvor man har lavet udviklingsplaner med rådgiverkonkurrence.

Vejle Kommune er gennem de seneste 5 år vokset med godt 1.000 indbyggere årligt, og alene Vejle By har haft en årlig befolkningstilvækst på over 800 indbyggere hver år.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder