Vejle Kommune havde fortsat høj befolkningstilvækst i 2022. Tilvæksten sker både i Vejle by og i omegnsbyerne.

I 2022 voksede Skærup i Vejle Kommune med 25,1 procent fra 514 til 643 indbyggere. Dermed er den lille by 3 kilometer vest for Børkop, det lokalsamfund, som er vokset suverænt mest i Vejle Kommune i det forgangne år.

Den exceptionelt høje stigning skyldes i høj grad, at den private udstykning Skærup Have er blevet færdiggjort, og beboerne i det nye boligkvarter på hjørnet af Fredericiavej og Søndermarksvej er flyttet ind i løbet af 2022.

Den øgede tilflytning til mindre byer er en udvikling besætningsguide i Vejle Kommune, Louise Nielsen, kan genkende. Ikke kun fra Skærup, men også fra Grejs og Jerlev, hvor der også har været 2-cifrede vækstrater i indbyggertallet, forklarer hun, og tilføjer, at Give, Jelling, Bredsten og andre områder også har haft en markant tilflytning i 2022.

Vejle: De store investeringer. Konferencen afholdes den 23. marts 2023.

- Vi oplever, at flere og flere gerne vil bo i lokalområder uden for de store byer, hvor der er foreninger og gode fællesskaber, hvor naturen er lige uden for døren, fortæller Louise Nielsen.

Udviklingen ligger godt i tråd med Vejle Kommunes bosætningsstrategi som Vejle Byråd vedtog i 2021. Her er et af målene for udviklingen frem mod 2030, at bosætningen skal foregå i hele kommunen. Både på landet, lokalområderne og i byerne.

- Samlet set vokser befolkningstallet i 22 ud af de 26 områder, vi måler på. Det viser ikke alene, at vi har en kommune som rigtig mange gerne vil bo og leve i. Det viser også, at uanset om det er i Gauerslund eller i Give eller Vejle eller i Vandel, så finder man levende bysamfund i udvikling, som både børn og voksne vil være en del af, tilføjer Louise Nielsen.

Som tidligere år har Vejle Kommune en pæn tilflytning af udenlandske borgere. Dog var tilflytningen af borgere, der flyttede til kommunen fra udlandet ekstra stor i 2022.

Befolkningsudvikling og ejendomsmarkedet. Konferencen afholdes den 28. marts 2023.

Grunden til dette er ligetil: Vejle Kommune har ligesom resten af Danmark taget imod mange flygtninge fra Ukraine.

Med en nettotilflytning på 532 ukrainske statsborgere sætter det naturligvis sit tydelige præg på befolkningsstatistikken. I den forbindelse er det værd at bemærke, at befolkningstallet kan blive præget negativt næste år, hvis der i 2023 bliver fred i Ukraine.

Skulle næste års bosætningsstatistik vise en stor fraflytning af ukrainske statsborgere, så ville nedgangen i statistikken ske på en absolut positiv baggrund. Det ville nemlig betyde, at de ukrainske flygtninge igen kunne vende hjem til deres hjemland.

I alt voksede Vejle Kommune med 2.024 indbyggere i 2022.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter