Siden 2016 har der været flytteboom med en stigning i flytninger på knap 7 procent. Høj aktivitet på boligmarkedet har været med til at holde hånden under dansk økonomi under Corona, lyder vurderingen.

Når der handles mange boliger, har landets flyttefolk typisk ekstra travlt. Hvor der i 2016 blev registreret 868.514 flytninger, er det tal i 2020 steget med knap 7 procent til 928.029, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret. Og det er især i Coronaens første år, at antallet af flytninger er steget. 2020, hvor der blev slået rekord med over 100.000 bolighandler, står således for halvdelen af stigningen over de seneste 5 år.

- Når boligmarkedet er varmt, hvor vi i fjor kunne registrere nogle af de højeste temperaturer nogensinde, har det betydelige afledninger på dansk økonomi i form af køb af salg af tjenesteydelser og produkter og materialer til boligen. Det er også en af grundene til, at dansk økonomi alt andet lige er kommet så godt gennem Corona-pandemien, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Danskerne flytter ifølge tallene fra Danmarks Statistik fortrinsvist inden for kommunen, de bor i.

- De fleste af os hiver teltpælene op, når vores liv ændrer sig, men det betyder ikke nødvendigvis, at vi vælger helt ny geografi. Det passer også med tidligere undersøgelser, der viser, at godt halvdelen af os bliver boende hele eller det meste af livet i samme lokalområde, som vi er vokset op i, siger Thomas Hovgaard.

JYLLAND: Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 26. april 2022.

De høje antal flytninger har udover at skabe ekstra omsætning i flere sektorer, også betydet, at mange boligejere har måttet væbne sig med tålmodighed og i visse tilfælde notere prisstigninger på projekter, de har haft ønsker om at realisere.

- Efterspørgslen på håndværkere har været kolossal, og fordi coronaen er et globalt fænomen, er priserne på mange råvarer steget under pandemien. Det gælder især prisen på træ, jern og isolering, som er fundamentale bygningsmaterialer, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked