Repræsentanter fra lejer- og ejersiden, men også de almene boliger, startups, byggeriet, forskningsverdenen og konsulenthuse deltager.

Hvordan kan digitale løsninger bidrage til at styrke forholdet mellem lejer og ejer, minimere energiforbruget og optimere drift- og vedligeholdelse? Det ønsker aktørerne at se nærmere på i et nyt stort digitaliseringsprojekt. Målet med projektet er samtidig at finde løsninger, der kan medvirke til at reducere klima- og miljøaftrykket fra bygninger og ejendomme.

Der er store muligheder for digitalisering af ejendomsbranchen, påpeger Jannick Nytoft, administrerende direktør i EjendomDanmark.

Finansiering af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 19. maj 2021.

- Den digitale udvikling giver fortsat helt nye muligheder, og det kan bl.a. være med til at forene branchen gennem et større samspil mellem lejere og ejere. Teknologi kan desuden skabe en øget vækst og bæredygtighed i branchen. Hvordan kan digitalisering komme ejendomsbranchen til gode, hvad er der reelt behov for, og hvilke eventuelle barrierer for digitalisering skal imødegås – det skal projektet kortlægge, siger han.

Formålet med det 2-årige projekt er at øge indsigten i de muligheder, digitaliseringen fører med sig, men også sikre en fælles retning i ejendomsbranchen og for samfundet som helhed. Lejerorganisationer som LLO og BOSAM og den almene sektor deltager og på ejersiden EjendomDanmark og Danske Udlejere. Med i projektet er også BUILD, der er en del af Aalborg Universitet, PwC, Rambøll, ProDomus og PropTech Denmark. Det er desuden planen at etablere et internationalt netværk bestående af relevante lejer- og ejerorganisationer.

Grundejernes Investeringsfond (GI) finansierer en del af projektet, og det er der ifølge Susanne Borenhoff, direktør i GI, en klar grund til; At få digitalisering på dagsordenen er utrolig vigtigt.

- Der er masser af perspektiver og potentiale i at anvende ny teknologi – og det er der også i ejendomsbranchen. Både i forhold til service og administrationsområdet, for eksempel kommunikationen mellem lejer og ejer, men også i forhold til renovering og vedligehold af de eksisterende ejendomme. Projektet har en god, bred involvering, som giver muligheder for input fra mange forskellige interessenter. Det er en stor kvalitet, siger hun.

Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 25. februar 2021.

Den gældende lovgivning vil også blive et omdrejningspunkt for projektet. Faldgruber og potentialer mellem teknologiske muligheder og den nuværende lovgivning skal afdækkes, så branchens aktører er bedre rustede til at adoptere digitalisering uden at frygte at have overset juridiske problemstillinger.

Alle projektets resultater vil løbende blive formidlet til branchen såvel som offentligheden gennem publikationer, medier, arrangementer, undervisning og netværk.

- Målet er, at vi sammen kan bidrage til at skabe den viden og de rammer, der skal til for at øge digitaliseringen af den danske ejendomsbranche, slutter Jannick Nytoft.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS