En ukendt investor vil opføre et 18 etager højt byggeri på hjørnegrunden ud mod krydset Toldboldgade og Havnegade i Odense.

En ny havneplan afslører ifølge Fyens Stiftstidende planerne for et stort område på Odense Havn. Der lægges op til af stort dele af havnen kan bebygges tæt, og på hjørnegrunden ved Toldboldgade og Havnegade planlægges et cylinderformet højhus i 18 etager.

I begyndelsen af maj 2015 kunne avisen afsløre, at Odense Havn er tæt på at sælge grunden til en unavngiven investor. Jane Jegind, der både er rådmand for by- og kulturområdet i Odense Kommune og næstformand i Odense Havn, bekræfter overfor avisen, at den pågældende investor konkret arbejder med højhus-projektet.

NB! Byudvikling for 30 milliarder i Odense. Konferencen afholdes d. 26. august 2015.

Projektet fremgår af en model, som viser de visioner for inderhavnen, der indgår i en ny udviklingsplan, der udarbejdes på baggrund af en revision af byomdannelsesplanen for havnen fra 2003.

Havnen vil blive bundet bedre sammen med midtbyen, når en kommende, 135 meter lange stibro til 116 millioner kr. står klar. Broen skal binde by og havn sammen og gøre det muligt for cyklister og gående at krydse jernbanen mellem Østre Stationsvej og Lerchesgade. Den skal således være den afgørende forbindelse mellem havnens voksende studie- og byområde og centrum. Broen åbner den 29. maj 2015, men forventes først helt færdig i september 2015.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked