Udviklingsplanen for den nye bydel, Ny Rosborg, er klar og godkendt af byrådet i Vejle.

Arbejdet med Ny Rosborg blev igangsat i foråret 2016 med en åben proces med bred involvering og afprøvning af nye metoder at udvikle by på. Byrådet vedtog i april 2017 en vision for den nye bydel og gennemførte i 2018-19 en konkurrence om de bedste ideer til en udviklingsplan for Ny Rosborg. Vinderteamet med Møller & Grønborg i spidsen har herefter udarbejdet en udviklingsplan i en proces med fortsat bred involvering af interessenter og byråd.

– Ny Rosborg er en vigtig brik i byens fremtidige udvikling, hvor der på én gang skal skabes plads til de mange nye borgere, der ønsker at flytte til Vejle, og findes løsninger på vores tids helt store udfordringer; klima, ressourceknaphed, ensomhed og sundhed. Det synes jeg, vi er lykkedes rigtigt godt med i et stærkt og bredt samarbejde, og resultatet af alle de tanker, idéer og ønsker er nu samlet i en udviklingsplan, siger Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune, ifølge Mikropol.dk.

Udviklingsplanens hovedgreb bygger på visionsskitsens 6 holme, der hver rummer et bykvarter med egen identitet. Hver holm rummer et mix af boligtyper og størrelser, og i alt er der plads til at udvikle mellem 2.000 og 2.500 boliger til 4-5.000 mennesker.

Rygraden i bydelen er Rosborg enges blå-grønne landskab, der er fundamentet for en resilient og attraktiv bydel og giver området rekreativ værdi for beboere og vejlensere.

Planen foreslår at bydelen udvikles fra øst med både Nordholmen og Rosborg Ø, hvorved der bliver mulighed for at udbyde såvel arealer til større bymæssige bebyggelse i Rosborg Ø og lavere byggerier på Nordholmen.

På Nordholmen udvikles 250-300 boliger fordelt på 26.400 kvm. Omkring Bygaden og kvarterspladserne centralt på holmen kan der bygges i 3 og 4 etager, mens bebyggelserne mod holmens kant falder til 3 og 2 etages tætlave rækkehuse. De første byggerier på Nordholmen forventes sat i gang omkring 2022-2023.

På Rosborg Ø udvikles 600-650 boliger i 3-6 etager og punktvis højere. Boligerne får et samlet etageareal på 62.500 kvm. På Rosborg Ø skal der også opføres et 10.650 kvm stort parkeringshus samt 1.700 kvm erhverv.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri