Faren er ikke ovre for restauranter og butikker - hver anden udlejer frygter konkurser blandt erhvervslejere i kølvandet på coronakrisen. Det viser undersøgelse fra EjendomDanmark.

Restauranter og butikker har fortsat hårde tider, og hos udlejerne - der arbejder tæt sammen med deres erhvervslejere - er der stor nervøsitet for, at der kommer flere konkurser hos erhvervslejerne i kølvandet på coronakrisen. Det skriver EjendomDanmark i en pressemeddelelse.

Blandt EjendomDanmarks Ejendomspanel vurderer 45 procent, at mellem 11 og 30 procent af butikker og restauranter går konkurs i løbet af de næste måneder.

- Det er foruroligende. Coronakrisen har været et stort slag, som butikker og restauranter ikke nødvendigvis let kan rejse sig fra, og ingen udlejere har interesse i at miste deres lejere. Vi ved, at udlejerne går langt for at finde lokale løsninger, så ellers sunde butikker får mulighed for at komme i omdrejninger igen, siger administrerende direktør Jannick Nytoft, EjendomDanmark.

BUTIKS-udvikling i en ny tid. Kurset afholdes d. 11. november 2020.

- Drejes nøglen om for mange steder, breder det sig. Den erhvervsdrivende må måske lukke sit livsværk, og der risikerer at komme mindre liv i de lokale gågader. Det er derfor, at vi som branche og samfund skal handle, så vi kan holde hånden under vores butikker og restauranter, siger Jannick Nytoft, der fortsat opfordrer regeringen til at sikre, at midlerne fra hjælpepakken til de faste udgifter rent faktisk kommer ud til butikkerne.

Selvom danskerne og turister på kanten af sommerferien kan strømme ud i butikker og på caféer, kan restauranter og butikker med for eksempel nye krav til plads ikke nødvendigvis indhente det, der er mistet. Samtidig er det usikkert, hvordan krisen på den lange bane påvirker danskernes lyst til at gå ud og spendere.

- Det er både et tab for lokalsamfundet og den erhvervsdrivende, når det ikke længere går. Udlejerne kæmper for at bevare deres gode erhvervslejere, for uden dem står ejendomsejerne tilbage med tomme lejemål. Lukkede forretninger rammer både de mange tusinde medarbejdere i butikker og restauranter. Men det rammer også de mange ansatte i ejendomsbranchen, siger Jannick Nytoft.

Fakta


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter