Aarhus Kommune udbyder i november 2022 muligheden for at være investor i et kommende arealudviklingsselskab.

Byrådet i Aarhus besluttede den 31. august 2022, at der nu skal sættes gang i en proces med henblik på udarbejdelse af en udviklingsplan for Pier 3. Desuden sættes der gang i udbud for valg af investor med henblik på etablering af et arealudviklingsselskab. Udbuddet gennemføres i perioden fra november 2022 til januar 2023.

- Med et selskab kan vi i langt højere grad styre kvaliteten af byggerierne og sammenhængen mellem byggefelter og byggerier. Det giver os også større indflydelse på at sikre blandede boligområder og liv mellem husene i bydelen, udtaler rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang (K).

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 11. januar 2023.

Inden der bliver stiftet et arealudviklingsselskab, vil aarhusianere og interessenter blive inviteret til at bidrage med deres input til udviklingen.

En kommende investor i arealudviklingsselskabet skal efterfølgende sammen med Aarhus Kommune udarbejde en udviklingsplan for hele Pier 3. Arbejdet med udviklingsplanen for området genneføres i perioden fra maj 2023 og året ud.

Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at opgøre omfanget og værdien af byggeretter på Pier 3, fremgår det af et notat fra kommunen.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri