I løbet af de første 9 måneder i 2015 er 1 ud af 900 enfamiliehuse røget på tvangsauktion, mens det for ejerlejligheder er 1 ud af 1.600.

I september var der 280 tvangsauktioner, og det er 8 færre end måneden før. Dermed ligger antallet af tvangsauktioner fortsat på det niveau, vi har set det seneste års tid. Det viser dagens sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik over antal bekendtgjorte tvangsauktioner.

- Går vi nogle år tilbage, var det særligt ejerlejlighederne der var hårdt ramt. Den tendens har ændret sig de seneste år, og det er i dag især de familier, der bor i 1-familiehusene, der må vinke farvel til deres bolig, siger Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet.

NB! Moms ved køb og salg af ejendom og byggegrunde. Seminaret afholdes d. 4. november 2015.

I løbet af årets første 9 måneder er 2.500 boliger endt på tvangsauktion. Af disse var 1.800 enfamilieshuse, mens 165 ejerlejligheder endte på tvangsauktion. Det svarer til, at 1 ud af 900 enfamiliehuse endte på tvangsauktion, mens det for ejerlejligheder er godt 1 ud af 1.600.

- Heldigvis har antallet af tvangsauktioner været faldende de seneste år, og hvis vi sammenligner med 2010, hvor antallet af tvangsauktioner toppede under den økonomiske krise, var det dengang godt 1 ud af 500 1-familiehuse og knap 1 ud af 350 ejerlejligheder, der kom på tvangsauktion, siger Ane Arnth Jensen.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse