I TV3's programserie "Jagten" bliver 4 udlejere hængt ud for at gøre livet surt for deres lejere. Ifølge TV-programmet har udlejerne frit spil til at trodse lovgivningen, selv om flere retsinstanser har fældet dom imod dem.

Blandt de udlejere, som hænges i ud TV3's reportageserie "Jagten", som blev sendt i går, den 18. maj 2016, er udlejer Ivan Harsdal, som flere gange har været i mediernes søgelys. Da Vita Egstrup og hendes ekskæreste flytter ud af et hus, som de har lejet af Ivan Harsdal, vil han ikke betale deres depositum tilbage.

Parret går i huslejenævnet og får medhold, og da pengene fortsat ikke udbetales, går de i 2007 byretten, hvor de igen får medhold. Her dømmes Ivan Harsdal til at betale 22.800 kr. til parret. 9 år efter er pengene, som med procesrenter er løbet op i 41.000 kr., stadig ikke udbetalt.

NB! Jylland: Lejeloven - nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 8. november 2016.

- En gemen bolighaj, der er ligesom en ål, der snyder hele systemet og er fuldkommen ligeglad med sine lejere, siger Vita Egstrup i programmet om Ivan Harsdal, som er bosat i Spanien.

Ifølge TV3 ejer Ivan Harsdal mindst 10 ejendomme i Danmark til en værdi af 11 millioner kr. Da TV3 konfronterer ham med den manglende betaling til Vita Egstrup, forsvarer han sig med, at har har et modkrav på hende som følge af, at hun skulle have ødelagt 6 store kastanjetræer. Det har byretten dog tidligere afvist. Ivan Harsdal retter til gengæld en hård kritik med Ankenævnet, som han beskylder for at være på lejerens side.

- Det specielle ved Ankenævnet er, at der er tale om en privat organisation, som skal "brødføde" sig selv. Det vil sige, at Ankenævnet selv skal tjene til driften, skriver han i en mail.

- Falder afgørelsen ud til lejers fordel, tjener Ankenævnet 8.000 kr. - hvorimod hvis lejeren taber, tjener nævnet sølle 300 kr., skriver han.

Boligadvokat Jan Schøtt-Petersen påpeger over Ekstra Bladet, at det er sjældent, at man ser så grelle eksempler, som afsløres i TV3-programmet. Samtidig slår han fast, at lejeren har mulighed for at gøre udlæg i udlejerens ejendom.

- Man kan få udlæg i ejendomme og simpelhen få sikkerhed. Oven i købet en rigtigt godt placeret sikkerhed allerforrest i køen. Så hvis lejeren går til fogedretten, får tinglyst udlæg og får gennemført en tvangsauktion, så er det faktisk lejeren, som skal have penge allerførst, når ejendommen bliver solgt, siger boligadvokaten til Ekstra Bladet.

NB! Lejeloven - de nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 24. juni 2016.

Også boligselskabet KHAP ApS ved Kim Marck Hansen, som ejer 7 ejendomme, hænges ud i programmet. KHAP ApS beskyldes for at have snydt med både boligernes størrelser og urimeligt høje huslejer. Selskabet har siden 2010 tabt 8 ud af 8 sager i Huslejenævnet og er blevet politianmeldt. Boligselskabet kan dermed få frataget retten til at administrere sin egne ejendomme.

Udlejer Christian Thiel Gørtz har allerede ved Retten i Odense fået frataget retten til at administrere sine ejendomme, men programmet dokumenterer med skjult kamera, hvordan han trodser den dom. Endeligt afslører programmet via skjulte optagelser, hvordan udlejeren Umar Hayat, udlejer lejligheder i meget dårlig stand til udlændinge, som ikke kender til deres rettigheder i Danmark.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS