Af de solgte lejligheder i 2016 endte 7,4 procent af alle handlerne over prisen, mens det i 2015 var 8,3 procent. Et udtryk for at der er stadig er fut i markedet for ejerlejligheder.

Sidste års nyslåede bolig-ejere kan glæde sig over, at færre af dem kom til at betale mere end udbudsprisen, end deres forgængere i 2015. Det viser en opgørelse fra boligportalen Boliga.

NB! Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 19. september 2017.

- Der er fart på lejlighedsmarkedet i særligt de største byer, og derfor har en stor portion af sælgerne også fået mere for boligen, end de har fået stillet i udsigt. Ser vi specifikt på 2015 er det næsten hver 10., der får mere, og når andelen falder lidt til sidste år, er det et udtryk for, at tempoet gik lidt ned - omend det stadig er et meget aktivt marked, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom hos Realkredit Danmark.

Mens nogen kommuner har overbudspriser i mere end hver 10. handel, så står der et 0 ud fra andre. Den største procentvist andel lejligheder solgt over udbudspris finder man i Herlev Kommune, Storkøbenhavn.

Helt præcist endte 11,8 procent af salgene af lejligheder over prisen, mens de i Tårnby Kommune, der dækker over et stykke af Amager, gik over pris i 11,6 procent af tilfældene.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

I Københavns Kommune, der har været tropfører i boligmarchen mod toppen, er andelen af lejligheder solgt over udbudsprisen på 10,4 procent. I år 2015 var den samme andel ifølge Boliga på 12,6 procent.

Imens er der 1+ kommuner, hvor andelen af lejligheder solgt til mere end det udbudte er lig 0. Det drejer sig blandt andet om Guldborgsund og Slagelse Kommune.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter