En række forberedende byggearbejder er foretaget, og efter et langt tilløb stikker KPC i løbet af foråret 2015 spaden i jorden til det 29.800 kvm store shoppingcenter, Citycenter Broen, som opføres henover godsbanearealet i det centrale Esbjerg.

TK Development har betinget solgt 65 procent af aktierne i selskabet, der ejer udviklingsprojektet Citycenter Broen i Esbjerg, til CapMan Real Estate. TK Development har samtidig indgået en udlejnings- og udviklingsaftale med projektselskabet, som indebærer, at TK Development forestår den fortsatte udvikling, udlejning og opførelse af projektet.

Der er indgået en betinget aftale med totalentreprenøren KPC om opførelse af shoppingcentret. En række forberedende byggearbejder er allerede foretaget, og den endelige opstart af byggeriet forventes at finde sted i foråret 2015. Shoppingcentret opføres i 2 etager og kommer til at indeholde 70 butikker, hvoraf de fleste vil ligge på 2. etage.

I stueplan vil der være 3 indgange til centret. Fra hver af de 3 indgange kommer man ind i et stort atrium. Alle 3 atrier går fra centrets bund til toppen og får elevatorer og rulletrapper til butikkerne på 2. etage.

NB! Byudvikling for 15 milliarder i Fredericia. Konferencen afholdes d. 8. april 2015.

TK Development oplyser, at man aktuelt har indgået lejekontrakter på mere end 60 procent af arealet, og byggetilladelse til projektet er på plads. Forinden byggeriet af shoppingcentret kan påbegyndes, skal projektet igennem en validerings- og godkendelsesproces i forhold til sikkerheden i banedriften (CSM-godkendelse). Citycentret ligger midt i Esbjerg ved siden af tog- og busstation, i forlængelse af byens gågade, og centret vil løfte sig hen over godsbanearealet og forbinde Jernbanegade med Exnersgade.

Aftalen med CapMan Real Estate er betinget af, at  CSM-godkendelsen opnåes. CapMan Real Estate administrerer 4 ejendomsfonde og er en del af CapMan Group - en af de europæiske ledere i private equity industrien. Den seneste fond, CapMan Nordic Real Estate Fund har en egenkapital på 2 milliarder kr., hvoraf 25 procent allerede er investeret og forpligtet til transaktioner i Danmark.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS