TK Development kommer ud af de første 9 måneder af regnskabsåret 2017/18 med et minus på 398 millioner kr., og koncernen nedskriver forventningerne til årets resultat med 405 millioner kr. Aktiviteterne i Polen søges afviklet, og administrerende direktør Frede Clausen fratræder.

TK Development oplyser i en delårsrapport for 1.-3. kvartal af regnskabsåret 2017/18, at bestyrelsen ønsker at gennemføre et generationsskifte. Bestyrelsen har derfor igangsat en søgeproces efter en ny administrerende direktør for koncernen.

Administrerende direktør Frede Clausen fratræder senest på tidspunktet hvor en ny direktør er fundet. Indtil da vil Frede Clausen sammen med koncerndirektør Robert Andersen forestå ledelsen af koncernens aktiviteter.

Bestyrelsen har samtidig besluttet at ændre strategisk fokus, så man fremadrettet fokuserer på danske og svenske udviklingsaktiviteter. Koncernens polske aktiviteter vil blive søgt afviklet inden for en periode på 2 år.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

Senest har TK Development i december 2017 igangsat byggeriet af 4. og sidste etape af et boligprojekt i Bielany i polske Warszawa. Projektet omfatter 12.500 kvm og vil bestå af 227 boliger og servicearealer. Der er indgået forhåndsreservationer på 20 procent af enhederne, oplyses det.

Af selskabsmeddelelsen fremgår det, at der foretages nedskrivninger af primært asset management-aktiviteter med i alt 405 millioner kr. som følge af de strategiske tiltag.

- På trods af en række positive tendenser er driften af de traditionelle centre endnu ikke tilfredsstillende for koncernen, og modningen og optimeringen af disse centre tager længere tid end forventet. De økonomiske konjunkturer er gode, men har ikke givet en tilsvarende god afsmitning på privatforbrugets andel af handel i de fysiske butikker. Dette har affødt en meget hård konkurrence med konkurrerende centre, og den stadigt stigende e-handel har skærpet det samlede konkurrencebillede yderligere, skriver TK Development i delårsrapporten.

Koncernens resultat forventes for året 2017/18 at lande på minus 355 millioner kr. før skat mod tidligere forventet 50-60 millioner kr. før skat. Koncernens resultat for året, eksklusive de beskrevne nedskrivninger, forventes i niveauet 50 millioner kr. før skat.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS