Tivoli er klar med et nyt forslag til byggeri af 4.600 kvm butikker og en 2.000 kvm udvidelse af Hotel Nimb. Projektet omfatter 2 bygninger på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade mellem Industriens Hus og Nimb.

Siden 2008 har Tivoli haft planer om at at forvandle Tivolis grå mur overfor Hovedbanegården til glasarkaden Tivoli Kanten for et 3-cifret millionbeløb, men i september 2013 stemte et flertal i Teknik- og Miljøudvalget forslaget ned, allerede inden de mange lokalplansprocedurer kunne gå i gang.

NB! Byudvikling i Ørestad - nye projekter til 10 milliarder. Seminaret afholdes d. 12. november 2014.

Nu er Tivoli klar med en revideret udgave af projektet, som omfatter 6.600 kvm, hvoraf en bebyggelse på hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade mellem Nimb og Tivolis hovedindgang udgør 5.300 kvm, mens en bygning mellem Industriens Hus og hovedindgangen omfatter 1.300 kvm. Til sammen skal bygningerne indeholde 4.600 kvm butikker, hvoraf de 3.300 kvm er i hjørnebebyggelsen. Herudover udgør hoteldelen 2.000 kvm.

Projektets stueetage er trukket tilbage fra matrikel skellet mod Bernstorffsgade, så der tilføres et areal fra Tivolis matrikel til gaden. Inden for Tivolis egen matrikel rager en bølgende glasfacade udover stueetagen mod gaden. Mod Tivolihaven bliver facaden terrasseret.

NB! Udvikling af hotelmarkedet 2015-2025. Seminaret afholdes d. 17. februar 2015.

I bebyggelsen indrettes butiksenheder med caféer, restauranter, butikker i forskellig størrelse med adgang fra gaden. I hjørnebebyggelsen vil 1. salen være en forsættelse af stueetagen med kommercielle områder med adgang til terrasser mod Tivolihaven. 2. og 3. sal vil rumme en udvidelse af Hotel Nimb med 17 værelser med tilhørende terrasser. Byggeriet er på 3 etager svarende til 14 meter plus en tilbagetrukket tagetage, så bygningshøjden i alt bliver 17 meter.

Byggeriet er tegnet af Pei Cobb Freed & Partners fra New York, som også har tegnet John F. Kennedy Library, Bank of China Tower i Hong Kong, og Pyramide-udvidelsen af Louvre Museet i Paris. De amerikanske arkitekter har ligeledes sat stregerne til det 130 millioner kr. dyre og kommende 4.500 kvm store kulturhus på Tietgensgade, der skal rumme Tivoli-Garden, Tivoli Ballet Skole og Tivolis administration.

NB! Udvikling af Carlsberg Byen for 14 milliarder. Seminaret afholdes d. 26. februar 2015.

Et lokalplanforslag for det nye butiks- og hotelbyggeri ventes at være klar til politisk behandling i marts 2015, så det kan sendes i høring i april-maj og endeligt vedtages af Borgerrepræsentationen oktober 2015. Tivolis ledelse understreger, at projektet er i en tidlig fase, og man kan endnu ikke oplyse det samlede anlægsbudget for projektet.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked