Kommunalbestyrelsen i Glostrup Kommune har godkendt, at der kan sættes gang i udarbejdelsen af en ny helhedsplan for Granskoven i Hvissinge, hvor Swecos tidligere domicil planlægges omdannet til 270 boliger.

I oktober 2018 fraflyttede Sweco sit domicil i Granskoven i Hvissing i Glostrup og flyttede 900 medarbejdere ind i et nybygget hovedkontor på 15.000 kvm i Ørestad. I samme måned behandlede Vækst- og Byudviklingsudvalget og kommunalbestyrelsen i Glostrup, hvilke overordnede rammer der skal gælde for byudvikling og omdannelse af området omkring Granskoven. Bygningernes ejere, ATP Ejendomme og Sweco, ønsker at omdanne området til boliger.

ATP Ejendomme har udarbejdet principforslag for, hvordan området kan skifte karakter til et nyt boligområde med en dagligvarebutik, men indholdet i forslagene afviger på flere punkter fra de rammer, som Vækst- og Byudviklingsudvalget og kommunalbestyrelsen har fastlagt.

- Administrationen vurderer, at det vil fremme den videre proces, hvis kommunen får udarbejdet skitseforslag for området med scenarier, der ligger inden for de rammer, som kommunen ønsker og finder realistiske. Der er særligt fokus på, at en skitsering skal fremme processen for etablering af en ny dagligvarebutik ved Fraligsvej/Granskoven på kommunens areal, da en lokal dagligvareforsyning i Hvissinge har høj prioritet, fremgår det af et notat fra kommunen.

Glostrup Kommune forventer i 2020 at sælge en grund til en dagligvarebutik for 4-6 millioner kr., fremgår det videre.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

På et møde den 16. januar 2019 godkendte kommunalbestyrelsen at sætte gang i skitsering af en helhedsplan for byudvikling og omdannelse af området.

Op mod 1.900 nye boliger på vej
På samme møde blev det ligeledes vedtaget at sende et projekt for omdannelse af industriejendomme på Glosemosevej til 200 boliger i høring. Kommunen forventer i alt, at der vil blive bygget 1.900 boliger frem mod 2030, men der vil i perioden være mulighed for udbygning med 3.100 boliger.

Eksempelvis kan der være 350 boliger på vej på Semlergrunden. Her har der været skitseret et projekt med over 500 boliger, men en del af dem ligger i Brøndby Kommune.

På Slotsherrensvej udvikler selskabet Reedomus desuden et stort erhvervsprojekt i op til 10 etager, hvor der også planlægges 50 boliger som en del af bebyggelsen tæt på den kommende letbanestation i Rødovre.

Derudover kan der være en lang række nye boliger på vej i bymidten - herunder 130 boliger på taget af Glostrup Storcenter, som ejes af Danica. Alene på Godslæssepladsen kan der desuden være 400 boliger på vej. Kommunens strategi for bymidten omfatter mulighed for 2.400 nye boliger med henblik på at opnå en fortættet og mere levende by med plads til 5.000 nye indbyggere.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne