Andelsboligforeningen Klostergaarden, som i september 2015 vandt en sag om 4,5 millioner kr. over Nordea, er blevet solgt til et selskab under ejendomsinvestor Lars Thylander.

Ifølge Finans kan de 96 andelshavere i andelsboligforeningen Klostergaarden efter 4 års kamp med Nordea om en forhøjelse af boligafgiften nu rive deres andelsbevis i stykker. Andelsboligforeningen på Østerbro i København er således solgt til at selskab under Lars Thylander.

- Der er ingen tvivl om, at andelshaverne nu overgår til at være almindelige lejere og dermed til betaling af den regulerede omkostningsbestemte husleje frem for den højere boligafgift, som de har betalt, siden foreningen blev stiftet i 2008, siger partner hos Elmann Advokater, advokat Kasper Westberg, der på vegne af nogle andelshavere har kæmpet mod Nordea, til Finans.

NB! Boligudvikling i København 2016-2025. Konferencen afholdes d. 24. november 2015.

Andelsboligforeningen blev taget under konkursbehandling i maj 2011, men Nordea har som långiver til foreningen kæmpetfor at få foreningen taget ud af konkurs og leveret tilbage til andelshaverne. Kasper Westberg påpeger, at andelshaverne fastholder søgsmålet mod Nordea.

- Udgangspunktet er, at andelshaverne siden konkursens indtræden har betalt en boligafgift, der sammenlagt er mellem 8-10 millioner kr. højere end den omkostningsbestemte husleje, som de ville have betalt som almindelige lejere. Det tab vil de have erstattet. Og vinder vi den sag, kan det få stor juridisk betydning for fremtidige konkursramte andelsboligforeninger, siger han.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter