Det sidste skridt i ændringen af Skelbækgade bliver nu taget med et 21.000 kvm hotelbyggeri til 610 millioner kr. Udvikler er Tetris og ejer bliver norske KLP Ejendomme, mens Scandic skal drive hotellet. Hotellet åbner i 2018.

Hotellet tegnes af Danielsen Architecture og får 370 værelser, en konferencesal  til 600 gæster, 12 møderum og parkeringskælder. Hotellet bygges i den sydlige ende af en 12.747 kvm grund på hjørnet af Skelbækgade og Halmtorvet.

Med en bebyggelsesprocent på nu 250 er der samlet plads til 32.000 kvm byggeri, hvor hotellet bliver på 21.000 kvm. Det svarer til en salgspris til KLP på 29.000 kr. per kvm.

Projektet er udviklet af Tetris sammen med Danielsen Architecture, som allerede er igang med at bygge på den nordlige del af grunden. Her opføres et 10.887 kvm uddannelsescenter i 4 etager til Erhvervsuddannelser indenfor sundhed, omsorg og pædagogik.

NB! Nørrebro og Nordvest: Udvikling og investeringer 2015-2025. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2015.

Byggeriet af uddannelsescentret udføres af entreprenørfirmaet Einar Kornerup i totalentreprise i samarbejde med Danielsen Architecture A/S, Hamiconsult, Jl Engineering, Grontmij og Rådgivende Ingeniørfirma Jord-Miljø.

For at få tilladelse til Skelbækgade-projektet har Tetris forpligtet sig til at gøre Skelbækgade til et grønt og indbydende byrum.

Lokalplan 459 for Skelbækgade-projektet blev vedtaget i september 2011.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS