Arbejdet med at renovere de 500 gårdhavehuse i Albertslund er godt i gang, og nu er 5 af boligerne færdige. Undervejs i arbejdet med de første huse har bygherre og entreprenør kunne tage beslutninger om materialevalg og metoder, så de kan fungere som reference for det fortsatte arbejde.

NCC har færdiggjort 5 referencehuse til Bo-Vest og Vridsløselille Andelsboligforening. I de 4 flytter beboerne snart ind, mens det 5. gennem hele renoveringsperioden vil være prøvehus og kontor for områdets beboerkoordinator.

De 5 første boliger repræsenterer størstedelen af de mange forskellige valgmuligheder, som beboerne i Vridsløselille Andelsboligforenings afdelinger 4 Syd og 4 Nord kan vælge via et stort tilvalgskatalog, der rummer alt fra antal værelser og trætypen på gulvet til farven i køkkenet.

Albertslund - Milliardprojekter - 17.000 nye borgere. Konferencen afholdes den 12. november 2020.

- Referenceboligerne har givet os en læring og et beslutningsgrundlag, der betyder, at vi kan arbejde videre efter en ret ambitiøs tidsplan, så vi kan aflevere til kunden i den aftalte kvalitet til den aftalte tid, siger projektleder Michael Jensen fra NCC.

Alle gårdhavehusene får nye gulve med gulvvarme, nye tage, basishaver – og som en væsentlig opgradering, der ikke vil være synlig for øjet, får området helt nye kloakker.

På grund af de mange tilvalg beboerne har mulighed for at gøre, bliver renoveringen af de 500 i øvrigt ens gårdhavehuse til en meget kompleks byggesag.

Almene boliger - største vækstmarked - private udviklingsprojekter. Konferencen afholdes den 4. november 2020.

NCC renoverer de 45.000 kvm boliger i hovedentreprise for 490 millioner kr. i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten og Wissenberg Rådgivende Ingeniører.

- Vi følger løbende op med arkitekt og rådgiver, som også begge sidder på pladsen, så vi får udført de rigtige variationer til hvert enkelt hus, siger Michael Jensen.

I de første 5 huse er der gjort forsøg med forskellige materialer og metoder, for at komme frem til den bedste løsning, som så er den, der bliver brugt på alle de øvrige huse for at opnå en ensartet høj kvalitet på alle boliger. Referenceboligerne har givet stor værdi i forhold til at træffe de nødvendige beslutninger rettidigt, vurderer også bygherren.

Ny lov: Byudvikling af boligselskaber og private. Kurset afholdes den 1. juni 2021.

- En 1:1 reference giver bare et langt bedre beslutningsgrundlag for byggeudvalgene fremfor en teknisk tegning, som ikke alle nødvendigvis forstår. Man skal huske på, at langt størstedelen af beslutningstagerne i byggeudvalgene ikke har en byggeteknisk baggrund. Set i lyset heraf kan vi med 1:1 referencer minimere misforståelser og derved også unødige projektændringer under udførelse, siger seniorprojektleder Peter Føhrby Nybom fra Bo-Vest.

De sidste gårdhavehuse forventes at stå klar til indflytning i sommeren 2023, og så vil hele den store Masterplan Syd, som begyndte i 2007, være tilendebragt.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND