Den 18. januar 2022 blev der sat gang i byggeriet af den nye bygning, der er tegnet af Arkitema.

Teknologivirsomheden Asetek oplever stor vækst på verdensmarkedet, og derfor har man nu besluttet at bygge et helt nyt hovedsæde ved Svenstrup syd for Aalborg. Hovedkvarteret kommer til at blive i alt 14.000 kvm og får plads til i alt 220 medarbejdere.

Asetek producerer vandkøling til globale IT-leverandører som Dell, Fujitsu, Intel og Asus samt simulator gaming-udstyr. Virksomheden blev stiftet i 1997 i Aalborg, og er vokset markant siden da til en verdensomspændende virksomhed med faciliteter i flere lande.

Jylland: De nye brandkrav 2020, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 3. marts 2022.

Hovedkvarteret kommer til at varetage flere funktioner, som man dermed får samlet under ét tag i tidssvarende rammer. Således vil der i bygningen blive plads til udviklingsafdeling, laboratorier, administration og en del af virksomhedens produktion.

- Vores nye domicil har en fantastisk beliggenhed hvor vi nu kan tiltrække medarbejdere både fra Århus-området såvel som nordfra, og når byggeriet er færdigt, er der ingen tvivl om, at Aalborg har fået et nyt vartegn mod syd, udtaler stifter og direktør i Asetek, André Eriksen.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

Arkitema har i samarbejde med Cowi stået bag udviklingen af Aseteks nye hovedkvarter, der skal stå klar til brug i 2024.

- Vi har sat flere funktioner sammen i samme hus, og samler dermed flere medarbejdere på samme sted. Samtidig har vi designet et hus, der indirekte viser udviklingen der foregår indenfor. Således kan man se facadens mange vertikale linjer som en reference til kølergitre – altså helt i tråd med Aseteks produkter., fortæller Partner og arkitekt i Arkitema, Mette Julie Skibsholt.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.