Taulov Dry Port indgår samarbejde med erhvervsmæglere om udlejning af 49.300 kvm lager- og logistikejendomme i Taulov.

Efterspørgslen efter ledige lager- og logistikejendomme er stor, og andelen af ledige lagerejendomme på markedet er samtidig historisk lavt. Taulov Dry Port opfører nu 49.300 kvm lager- og logistikbyggeri med central beliggenhed i Taulov ved Fredericia. Med en samlet entreprisesum på 242 millioner kr. hører byggeriet til blandt de største i Danmark inden for lager og logistik.

CBRE og Colliers hører til blandt landets største erhvervsmæglere med et stærkt kendskab til lager- og logistikmarkedet. Begge mæglerfirmaer understreger, at efterspørgslen efter lager med stor loftshøjde, moderne faciliteter, central beliggenhed og gode tilkørselsforhold igennem længere tid har været stigende.

- Der har i de seneste år været en støt stigende efterspørgsel efter strategisk beliggende og veldisponerede lager- og logistikejendomme. Der mangler kapacitet, og det er en udfordring at imødekomme efterspørgslen på dette område. Taulov Dry Port har det hele, det er et visionært logistikprojekt med en ideel infrastruktur. CBRE ser derfor frem til at præsentere næste etape af Taulov Dry Port med foreløbigt 49.300 kvm veldisponerede lager- og logistikejendomme til vores danske og internationale kunder, siger Anders Højer Rom fra CBRE.

Byggeriet står efter planen klar til indflytning i starten af 2021 og vil dermed udvide kapaciteten på markedet for moderne lager- og logistikejendomme med central beliggenhed.

Investeringen i det 49.300 m 2 store logistikbyggeri tages af joint-venture selskabet Taulov Dry Port, hvor de 2 parter PFA og ADP over de næste 10 år med en samlet investering på 1,5-2 milliarder kr. vil udvikle Danmarks første multimodale transport- og logistikcenter.

NB Ny lov: Samarbejde mellem almene boligselskaber og private. Kurset afholdes den 1. oktober 2020.

Det 49.300 kvm store lager- og logistikbyggeri vil ligge centralt i ét af Danmarks største transportknudepunkter med nem adgang til motorvejsnettet (E20/E45), jernbanen, Billund Lufthavn og Fredericia Havn. Placeringen giver direkte adgang til europæiske og skandinaviske markeder og dermed optimerede cut-off tider for transport- og logistikoperatører.

At Taulov ved Fredericia er et attraktivt erhvervsområde, ses på stigningen i antallet af virksomheder, som placerer deres hovedkontor eller samler deres lager- og logistikaktiviteter i området. Den centrale beliggenhed og korte afstand til motorvejsnettet E20 og E45 giver direkte adgang til europæiske nærmarkeder og gør det nemt for virksomheder at transportere deres varer ud til danske kunder.

Colliers har tidligere i år udgivet en markedsrapport, hvor én af konklusionerne var, at markedssituationen gør, at der mangler kapacitet inden for passende lager- og logistikenheder.

Erhvervsmægleren ser et behov for færre, men større lager- og logistikenheder med central beliggenhed for at imødekomme kundernes krav til en optimeret godshåndtering og distribution af varer.

- Tendensen peger i retning af et behov for færre lokationer, men større lager- og logistikenheder med stor loftshøjde og gode kontorfaciliteter. Vi mærker især, at den voksende e-handelsbranche øger behovet for fleksible og centralt placerede lagerenheder. Tomgangen på markedet er rekordlav, og vi forventer derfor stor interesse for netop disse lokaler, som udmærker sig ved at byggeriet nu påbegyndes, og at lejerne kan få en helt særlig fleksibilitet, som sjældent tilbydes i denne type lokaler, og som vi ved er efterspurgt, siger René Neesgaard, direktør og partner i Colliers som sammen med Hans Holmann fra Colliers, som er specialist på området, varetager opgaven.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter