Politikerne har godkendt et projekt med 16 nye sengepladser og 35 kontorpladser i Skejby. Nu skal der findes private partnere til at bygge og drive de nye bygninger.

Regionsrådet i Region Midtjylland har netop godkendt, at arbejdet kan gå i gang med at planlægge det nye retspsykiatriske sengeafsnit ved Aarhus Universitetshospital Psykiatrien. Afdelingen har i dag plads til 64 retspsykiatriske patienter, og med de 16 nye sengepladser bliver der plads til i alt 80 patienter.

Psykiatrien i Region Midtjylland tager efter planen hul på byggeriet i 2023. På tegnebrættet er en 4-fløjet bygning i 2 plan med kælder, der bygges på et parkeringsområde tæt ved de nuværende voksenpsykiatriske afdelinger på den indre side af Palle Juul-Jensens Boulevard.

Bygningens 1. etage skal indeholde de 16 sengepladser, som er målrettet retspsykiatriske patienter, der er i stabil behandling og nærmer sig udskrivning. Bygningens 2. etage skal blandt andet rumme 35 nye kontorpladser til det kliniske personale.

JYLLAND: TRÆ - højhusbyggeri og større projekter - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 27. april 2021.

- Vi er meget glade for udsigten til at kunne tilbyde flere senge til de retspsykiatriske patienter. Samtidig er det godt, at der kommer flere kontorpladser til behandlerne, da der med årene er ansat mere personale til de ambulante behandlinger. Så i dag er der et stort pres på kontorpladsen, fortæller Birgit Marie Christensen (A), næstformand for psykiatri- og socialudvalget.

Med finansloven for 2020 er der afsat 90 millioner kr. til at udvide retspsykiatrien Danmark, og en del af disse midler er tildelt Region Midtjylland.

Regionsrådet har nu nikket til projektet, og næste skridt bliver at lave aftaler med de private partnere, der i form af et OPP-partnerskab skal bygge og drive de nye bygninger.

Efter planen skal Regionsrådets godkende den videre projektbeskrivelse, som i første omgang skal forlægges politikerne til godkendelse i andet kvartal i 2021. Medarbejdere og brugere vil også blive inddraget i udformningen af det endelige byggeri.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS